Salut i medicina

El món del medicament és molt poderós

La setmana pasada llegint La Vanguardia, quina va ser la meva sorpresa quan em vaig trobar amb aquest artícle, que realment em va sorprendre. Es veuen tantes notícies dolentes als mitjans de comunicació cada dia, que quan hi ha una de positiva, fins i tot et crida l’atenció. Aquesta en concret ho va fer per dos aspectes importants per a la població no mèdica en general.

El primer és que prenguem consciència de la quantitat de fàrmacs que prenem, per dormir, per combatre la depressió, per al cansament, per la dolor, etc., i que abans això no era així. El mon del medicament és molt poderós i la força de voluntat molt petita. Realment, la medicina natural, homeopàtica i biològica és molt important i pot paliar aquests símptomes sense necessitat de fàrmacs i química.El segon aspecte és el que posa l’accent és que l’homeopatia no la pot exercir qualsevol. Només és una teràpia que forma part d’unes altres. Per tant han de ser els metges els que, segons els seu criteri, prescriguin aquests medicaments o donin fàrmacs, i per això hem estudiat una carrera molt completa.

Quan un metge et diagnostica i et tracta tenim una garantia i si ho fa algú que només ha fet un curs de no res a una acadèmia privada és intrusisme, i avui dia això encara existeix.

Només vull que quedi clar, que metge només n’hi ha un i que, si receptes un fàmac o un medicament homeopàtic només depèn del criteri mèdic i del pacient i la patologia que tens davant, perquè nosaltres només volem curar i buscar el benestar del nostre pacient amb la menor agressió possible.

Tenim la formació suficient per poder discernir, prescriure proves diagnòstiques, derivar a l’especialista i estar coordinats conjuntament amb els companys, perquè per sobre de tot som metges.

Hem de pensar que aquesta manera de tractament homeopàtic és innòcua per al pacient, sigui adult, nadó, estiguis embarassada o siguis gran, i que mai s’interposarà o interferirà a la medicina que, abans de tot, els metges homeòpates hem estudiat al llarg de gran part de la nostra vida.