Actualitat Mútua

“El més important és que disposem d’un personal molt qualificat”

Entrevistem a Enric Hervàs, cap del departament de Cartera i Prestacions de la Mútua General de Catalunya: “És importantíssim mantenir al dia les modificacions per tal que els nostres assegurats tinguin les dades dels metges tan actualitzades com sigui possible.”

Quants anys fa que treballes a la Mútua General de Catalunya? Quina reflexió fas de la teva trajectòria i també de la Mútua? Es podria dir que la Mútua i jo tenim vides paral·leles. Enguany, la Mútua celebra el seu 35è aniversari, i jo, el febrer d’aquest any 2017, n’he fet 32. En aquests moments sóc el més antic del personal en actiu. Tant la Mútua com jo hem crescut al mateix temps, i el balanç és molt positiu, ja que en aquests trenta-cinc anys la nostra entitat s’ha consolidat entre les mútues capdavanteres del territori català gràcies als professionals que des del primer dia hem treballat perquè així sigui.

Quina és la tasca que desenvolupeu a la secció de Prestacions de la Mútua? La nostra feina consisteix a processar les factures dins del nostre sistema de la manera més ràpida i efectiva possible.

I quin és el vostre objectiu? Ser àgils, perquè la conseqüència més directa d’això és que tots els professionals mèdics reben els seus honoraris d’una manera molt ràpida. Això és primordial per al nostre departament, ja que som conscients que molts d’aquest professionals tenen moltes despeses a l’hora de fer la seva activitat i necessiten d’aquesta rapidesa en la liquidació dels actes mèdics que reben els nostres assegurats.

Per aconseguir-ho, de quins mitjans disposeu al departament de Prestacions de la Mútua? D’entrada, el més important és que disposem d’un personal molt qualificat. A més de tenir coneixements mèdics, la feina que desenvolupem requereix constància i ser resolutius davant dels dubtes que ens poden plantejar els metges i els centres mèdics que col·laboren amb la Mútua. A banda de la professionalitat dels components del departament de Prestacions, també donem molta importància als mitjans que utilitzem en el procés de facturació.

Quins són aquests mitjans? Ja fa molts anys que, pel que fa a l’activitat ambulatòria, estem dins dels sistema Chip Card. Malgrat que és un sistema que funciona bé, en aquests moments estem donant molta importància a la facturació mitjançant l’Oficina Virtual de la nostra pàgina web. És un sistema ràpid, econòmic i efectiu que podem dir que és el millor per assolir l’objectiu de què hem parlat abans.

A part, dins de l’Oficina Virtual, els nostres professionals tenen al seu abast altres funcions, com ara la descàrrega de les factures (en el cas que hagin autoritzat la Mútua a fer-les pel seu compte), certificacions de les retencions d’IRPF, modificació de dades, etc.

Ara que parles del tema de la modificació de dades, quina funció té el departament de Prestacions i per què és tan important tenir actualitzades les dades del centres i dels metges col·laboradors? Dins del nostre departament, hi ha una secció que s’encarrega del manteniment d’aquestes dades d’acord amb la informació que rebem d’altres departaments, en especial de Direcció Mèdica. És importantíssim mantenir-se al dia d’aquestes modificacions i, de fet, es fa diàriament al nostre web. Tot això per tal que els nostres assegurats tinguin les dades dels metges tan actualitzades com sigui possible. No cal dir que, en aquest tema, és bàsic que tant els metges com els centres col·laboradors ens mantinguin en tot moment informats sobre les seves dades.

Què penses de l’opinió tan positiva que tenen la major part dels metges sobre la Mútua? Per què creus que és així? Què els oferim que ens valoren tant? Efectivament, ja fa uns quants anys que, d’acord amb les enquestes que fa el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona entre els seus col·legiats, Mútua General de Catalunya apareix al capdavant de la valoració en positiu pel que fa a la gestió. El motiu d’això és, per començar, el nostre producte “estrella”, l’AS Total, que dona cobertura a gairebé totes les prestacions, i això fa que la feina dels col·legiats sigui més senzilla a l’hora de demanar prestacions als seus pacients. Si a la qualitat del producte afegim que davant de qualsevol circumstància que tingui a veure amb la seva gestió professional sempre estem al seu costat per donar-los suport, podem entendre que aquest és el motiu que ens valorin per sobre de la resta d’asseguradores.

Per què recomanaries la Mútua? Més o menys pel que s’ha dit en aquesta entrevista: crec que el producte que oferim és el millor que hi ha al mercat per la relació qualitat-cobertura-preu. Si a això li afegim la professionalitat de tot el personal de la Mútua, crec que la combinació és del tot molt atractiva. És clar que la meva recomanació pot ser molt parcial, i per tant voldria que també fos compartida pels nostres metges i centres mèdics col·laboradors, als quals desitjo molts èxits.