Actualitat Mútua, Altres

Desena edició d’1 origami 1 euro, la campanya solidària de la Fundació MGC

Enguany celebrem la desena edició de la campanya solidària 1 origami 1 euro, una iniciativa molt singular que ha trencat tots els esquemes i que no ens deixa de sorprendre, any rere any, amb la gran acollida que té, sobretot a les escoles.

T’hi apuntes?

1 origami 1 euro, el projecte més emblemàtic de la Fundació MGC, ha triomfat entre els nens i nenes de tot Catalunya i s’ha convertit en el «batec de la Mútua», aconseguint associar la Fundació MGC amb els valors que representen els origamis: solidaritat, esforç i dedicació. I el més important, 1 origami 1 euro consolida la raó de ser de la Fundació MGC: és a dir, el foment de la salut i la prevenció de la malaltia en benefici de tota la societat.

1 origami 1 euro és un projecte que recull l’essència de l’origami, un art tradicional del Japó que diu que regalar grues de paper significa desitjar el millor a algú o senzillament que vols tenir un detall especial amb algú a qui estimes o que és important per a tu. T’hi apuntes?

10 conceptes, un cada mes

Al llarg d‘aquests anys de vida de la campanya, la Fundació MGC ha repartit gairebé mig milió d’euros a 15 entitats, gràcies a la ingent quantitat d’origamis que ens han fet arribar més de 2.000 escoles, associacions i particulars. I, és clar, ho volem celebrar d’una manera molt especial.

Des del mes de març, fins al desembre, parlarem de 10 conceptes, un cada mes, amb els quals et volem apropar el món de l’origami, els valors i la cultura japonesa, com ara Solidaritat, Origami, Senbazuru, Sadako Sasaki, etc. Els deu conceptes, a més, il·lustraran els diferents dissenys dels papers personalitzats per confeccionar origamis que trobaràs aquí.

Al març hem començat amb un valor que defineix a la perfecció aquesta original campanya: la solidaritat. La solidaritat és la col·laboració entre persones, és un vincle invisible que ens uneix i que ens permet ajudar altres persones que ho necessiten.

Entitats que rebran la teva solidaritat

Com ja vam fer l’any passat, hem decidit que la X edició d’1 origami 1 euro sigui completament en línia. Per cada origami que rebi la Fundació MGC, aquesta donarà 1 euro en benefici de La Marató de TV3 2022 (dedicada a la salut cardiovascular), Nexe Fundació i la Fundació Pasqual Maragall fins a un màxim de 50.000 €.

Cada any la Fundació MGC fa de «corrent transmissora» de tots i cadascun dels desitjos solidaris dels infants i els transforma en donacions econòmiques a diferents fundacions i associacions com, per exemple, la Fundació Josep Carreras, la Fundació Catalana Síndrome de Down, l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC), Fundació Iván Mañero, Solidaritat Sant Joan de Déu, Amics de la Gent Gran, Fundació Elena Barraquer, Fundació Onada, Fundació Esclerosi Múltiple, Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Enriqueta Vilavecchia, Oncolliga, Fundació HN Obra Social Nens, Arrels Fundació i la Fundació la Marató de TV3.

Fes servir la teva imaginació i tota la teva creativitat, i comparteix el teu origami únic a les xarxes amb el tag #1origami1euro o ens ho envies amb el següent formulari i ho farem des del nostre perfil:

Som-hi!