Sense categoria

Aprèn com contractar una assegurança de salut

Cómo contratar un seguro de salud

Si per una qüestió d’edat o per les circumstàncies de la vida, comences a sentir inseguretat respecte a les llargues llistes d’espera de la Sanitat Pública i estàs valorant complementar-la amb la privada, avui volem explicar-te com és el procés per a contractar una assegurança de salut i els requisits que s’han de complir.

Requisits per a contractar una assegurança de salut

La primera qüestió que cal plantejar-se abans de contractar una assegurança de salut és quin tipus de pòlissa i de cobertures es desitja. Per si no ho sabies, existeixen assegurances destinades a protegir una única persona o una parella, mentre que uns altres engloben a tota la família. Quant als tipus, n’hi ha amb reemborsament de despeses, amb copagament o sense copagament. Aquest últim concepte fa referència a la quantitat que es paga per fer ús d’uns certs serveis, a canvi de pagar quotes inferiors.

Però triïs el que triïs, per a poder contractar una assegurança de salut serà necessari que compleixis amb els requisits que tingui establerts cada companyia asseguradora. En general, solen ser els mateixos en totes, encara que sempre és convenient informar-se detalladament per a evitar sorpreses.

I quins són aquests requisits?

Residència a Espanya

El primer requisit per a contractar una assegurança sanitària és residir al país. Com que els centres als quals es podrà acudir i el quadre mèdic de la companyia estan a Espanya, la residència de la persona assegurada també haurà de ser aquí.

Majoria d’edat

Per a poder signar una pòlissa és necessari ser major d’edat; en el cas dels menors, aquests hauran d’anar acompanyats de la mare, el pare o de la persona que s’hagi designat com a tutora.

Rang d’edat

A més de la majoria d’edat, hi ha un límit establert en les asseguradores, que sol oscil·lar entre els 64 i els 69 anys. A partir d’aquesta edat, el risc de patir malalties s’incrementa exponencialment, per la qual cosa ja no s’ofereix cobertura. Tanmateix, hi ha algunes excepcions, però aquestes pòlisses tenen unes especificacions que convé llegir detalladament.

Qüestionari de salut

Abans d’accedir a una assegurança mèdica, la companyia ha de conèixer quin és l’estat de salut de la persona, ja que en funció d’aquest, valorarà el risc i marcarà un preu i unes condicions. Si bé no és obligatori per llei, és molt poc probable trobar a una companyia que no en faci ús. Convé esmentar que mentir en aquests qüestionaris es considera frau i comporta la cancel·lació immediata de la pòlissa, cosa que significa que no es pot rebre indemnització.

Com puc contractar una assegurança de salut?

Si compleixes amb els requisits i ara el teu dubte és com contractar una assegurança de salut, en l’actualitat disposes de diverses vies.

Internet

Atès que la xarxa s’ha convertit en un canal cada vegada més utilitzat enfront de la via presencial, la contractació d’assegurances per aquest mitjà també està disponible. El procediment consisteix a enviar tota la documentació que es demani, que són les dades personals i l’historial mèdic, i a emplenar el qüestionari de salut, on caldrà esmentar totes les patologies que es pateixin o s’hagin patit, així com les intervencions quirúrgiques.

Una vegada s’ha enviat tot, la companyia procedeix a valorar la sol·licitud i contrastarà totes les dades que s’hagin proporcionat. Per a procedir amb la contractació, s’envia al domicili la pòlissa amb les condicions i la forma de pagament, que ha de ser signada i retornada o presentada en les oficines.

Presencial

La via presencial és igual que l’anterior, però, en comptes de fer el tràmit per Internet, es realitza en alguna de les oficines de la companyia asseguradora.

Telèfon

Altra vegada, se segueix el mateix procediment, però aquesta opció compta amb l’avantatge de què es pot parlar directament amb una persona i resoldre tots els dubtes que puguin sorgir en el moment. A més, en existir diferents tipus de cobertures i condicions, és la via idònia per a garantir que l’assegurança mèdica que es tria s’ajusta amb exactitud a les necessitats que es tenen.

Preu mitjà d’una assegurança mèdica

L’últim dubte que et pot haver sorgit per a contractar una assegurança de salut és a quant ascendeix. Aquesta pregunta és de difícil resposta, ja que es tenen en compte l’edat, si s’inclou l’hospitalització o si hi ha o no copagament, entre molts altres aspectes. Així, les pòlisses més senzilles poden començar en els 18 €, mentre que aquelles més completes i sense copagament poden assolir els 80 €.
Per aquesta varietat, la nostra recomanació des de MGC Mútua és que contactis directament amb les companyies asseguradores perquè puguin donar-te un preu específic per al teu perfil, amb les cobertures i les característiques que desitgis.