Actualitat Mútua, Sector assegurances

Assegurances mèdiques i el càncer: No totes les asseguradores són iguals

paciente cáncer

Encara que moltes asseguradores inclouen en les seves assegurances de salut cobertures per al tractament del càncer, no totes són iguals a l’hora d’oferir la màxima protecció als pacients en aquests moments tan difícils. Quines són les cobertures més comunes?

Els nous diagnòstics de càncer augmenten de manera progressiva any rere any. Segons l’Associació Espanyola contra el Càncer, en 2018 es van registrar més de 270 mil nous casos, gairebé un 2% més que en 2017. Actualment, és una de les principals causes de mort a Espanya.

Les companyies asseguradores de salut saben la importància que té per a les persones sentir-se cobertes i protegides davant un ampli ventall de supòsits, per la qual cosa aquestes dades no els són indiferents i cada vegada són més les que ofereixen cobertures específiques per a la prevenció i el tractament del càncer. A continuació, farem un repàs de les cobertures que ha de tenir una assegurança mèdica respecte a persones que sofreixen de càncer.

Cobertura de l’assegurança mèdica en cas de càncer

Plans de prevenció del càncer

Detectar de manera precoç la malaltia és tan important com el tractament quan ja s’ha desenvolupat. En aquest sentit, algunes asseguradores ofereixen plans de prevenció i diagnòstic precoç del càncer, que contemplen cobertures per a la realització de proves periòdiques amb la finalitat de detectar la malaltia al més aviat possible, com la detecció precoç del càncer de mama i el càncer de còlon, i programes preventius per a alguns tipus de càncer, com el ginecològic (càncer de coll uterí, d’ovari, d’úter, de vagina i de vulva) i el de pròstata.

Mamografies 3D, tomosíntesis i altres proves

Una de les proves diagnòstiques que pot estar inclosos en la cobertura del càncer és la mamografia 3D o tomosíntesis, que facilita la detecció precoç del càncer de mama a través d’imatges tridimensionals que permeten conèixer amb precisió la forma, la grandària i la ubicació d’una lesió sospitosa de ser maligna, que redueix els falsos positius i evita proves complementàries.

assegurança medica cancer

Tractament i seguiment del càncer

Una vegada diagnosticada la malaltia, les assegurances de salut que inclouen tractament del càncer ofereixen diferents cobertures, però no totes les pòlisses són iguals. Una d’elles són les dianes terapèutiques, que en el tractament del càncer de mama, gàstric, de pulmó, de còlon avançat o els tumors de l’estroma gastrointestinal permeten identificar el tipus i l’estat del tumor amb la finalitat de personalitzar el tractament oncològic, encara que poden estar subjectes a limitacions i condicions.

Altres cobertures del càncer que l’assegurança mèdica pot oferir és la Tomografia per Emissió de Positrons (PET), que permet localitzar la metàstasi de manera precoç en el tractament de diversos tipus de càncer, com el de mama, esòfag, pulmó, pàncrees o els tumors de coll i cap.

assegurança medica cancer

Saps que MGC Mútua t’ofereix una assegurança mèdica amb cobertura del càncer?

Mútua MGC compta amb una assegurança mèdica amb cobertura del càncer. La Mútua inclou avanços d’última generació en matèria de diagnòstic i tractament del càncer i posen a la disposició dels assegurats els millors especialistes per a oferir una atenció assistencial completa al pacient, amb la finalitat que els mutualistes no es trobin desatesos en els moments més difícils.

La cobertura d’assistència integral del càncer garanteix:

  • Les tècniques de diagnòstic. Destaca la Tomografia per Emissió de Positrons (PET), que permet localitzar la metàstasi precoçment.
  • La radioteràpia i la quimioteràpia oncològiques. Pel que fa a la radioteràpia, la Mútua cobreix els diferents tipus: bomba de cobalt, braquiteràpia, accelerador lineal de partícules en totes les seves modalitats, etc.
  • La medicació anticancerosa que el malalt requereix mentre està hospitalitzat i la que s’administra ambulatòriament (segons les condicions generals de la pòlissa) en els centres autoritzats: medicació citostàtica antineoplàstica, anticossos monoclonals que siguin utilitzats en tractaments oncològics…
    Els anticossos monoclonals són una teràpia biològica de nova generació i d’elevat cost que actuen, entre d’altres, disminuint o bloquejant l’activitat de les cèl·lules neoplàsiques de molts tumors, de manera que en frenen el creixement i augmenten l’interval lliure de la malaltia i, per tant, la supervivència.
  • La medicació antiemètica i protectors gàstrics que contrarestin els efectes secundaris de la medicació anticancerosa.
  • Remodelació mamària contralateral.

Per a més informació, contacta amb nosaltres a través del següent formulari o trucant al telèfon 93 414 36 00.