Actualitat Mútua, Sector assegurances

Cobertura del càncer: no totes les asseguradores són iguals

paciente cáncer

Encara que moltes asseguradores inclouen en les seves assegurances de salut cobertures per al tractament del càncer, no totes són iguals a l’hora d’oferir la màxima protecció als pacients en aquests moments tan difícils. Quines són les cobertures més comunes?

Els nous diagnòstics de càncer augmenten de forma progressiva any rere any. Segons l’Associació Espanyola contra el Càncer, el 2018 se’n van registrar més de 270 mil casos nous, gairebé un 2% més que el 2017. Actualment, és una de les principals causes de mort a Espanya.

Les companyies asseguradores de salut saben la importància que té per a les persones sentir-se cobertes i protegides davant d’un ampli ventall de supòsits, per la qual cosa aquestes dades no els són indiferents i cada vegada són més les que ofereixen cobertures específiques per a la prevenció i el tractament del càncer.

Cobertura del càncer

Detectar de forma precoç la malaltia és tan important com el tractament quan ja s’ha desenvolupat. En aquest sentit, algunes asseguradores ofereixen plans de prevenció i diagnòstic precoç, que inclouen cobertures per fer-se proves periòdiques per tal de detectar la malaltia al més aviat possible, com ara la detecció precoç del càncer de mama i el càncer de còlon, i programes preventius per a alguns tipus de càncer, com ara el ginecològic (càncer de coll uterí, d’ovari, d’úter, de vagina i de vulva) i el de pròstata.

Una de les proves diagnòstiques que pot estar inclosa en la cobertura del càncer és la mamografia 3D o tomosíntesi, que facilita la detecció precoç del càncer de mama per mitjà d’imatges tridimensionals que permeten conèixer amb precisió la forma, la mida i la ubicació d’una lesió sospitosa de ser maligna, que redueix els falsos positius i evita proves complementàries.

medicación cáncer

Un cop diagnosticada la malaltia, les assegurances de salut que inclouen tractament del càncer ofereixen diferents cobertures, però no totes les pòlisses són iguals. Una de les que existeixen són les dianes terapèutiques, que en el tractament del càncer de mama, gàstric, de pulmó, de còlon avançat o els tumors de l’estroma gastrointestinal permeten identificar el tipus i l’estat del tumor per tal de personalitzar el tractament oncològic, encara que poden estar subjectes a limitacions i condicions.

Altres cobertures del càncer que l’assegurança mèdica pot oferir és la Tomografia per Emissió de Positrons (PET), que permet localitzar la metàstasi de manera precoç en el tractament de diversos tipus de càncer, com ara el de mama, esòfag, pulmó, pàncrees o els tumors de coll i cap.

tomografía cáncer

Saps que MGC Mútua t’ofereix cobertura integral del càncer?

La Mútua inclou avenços d’última generació en matèria de diagnòstic i tractament del càncer i posen a l’abast dels assegurats els millors especialistes per tal d’oferir una atenció assistencial completa al pacient, amb la finalitat que els mutualistes no es trobin desatesos en els moments més difícils.

La cobertura d’assistència integral del càncer garanteix:

  • Les tècniques de diagnòstic. Destaca la Tomografia per Emissió de Positrons (PET), que permet localitzar la metàstasi precoçment.
  • La radioteràpia i la quimioteràpia oncològiques. Pel que fa a la radioteràpia, la Mútua cobreix els diferents tipus: bomba de cobalt, braquiteràpia, accelerador lineal de partícules en totes les seves modalitats, etc.
  • La medicació anticancerosa que el malalt requereix mentre està hospitalitzat i la que s’administra ambulatòriament (segons les condicions generals de la pòlissa) en els centres autoritzats: medicació citostàtica antineoplàstica, anticossos monoclonals que siguin utilitzats en tractaments oncològics…
    Els anticossos monoclonals són una teràpia biològica de nova generació i d’elevat cost que actuen, entre d’altres, disminuint o bloquejant l’activitat de les cèl·lules neoplàsiques de molts tumors, de manera que en frenen el creixement i augmenten l’interval lliure de la malaltia i, per tant, la supervivència.
  • La medicació antiemètica i protectors gàstrics que contrarestin els efectes secundaris de la medicació anticancerosa.
  • Remodelació mamària contralateral.

Per a més informació, contacta amb nosaltres a través del següent formulari o trucant al telèfon 93 414 36 00.