Parella, Salut i medicina

Cinc motius pels quals la parella et lleva el son

Dormir en parella pot semblar una cosa meravellosa, però en certs casos, tenir un son de qualitat quan compartiu llit representa tot un repte. Avui us expliquem cinc de les raons que us poden fer perdre el son si dormiu acompanyats:

Roncs

Poden ser normals i potser no comporten cap problema per al qui ronca, però què passa amb el company de llit? Especialment si la parella ronca fort o amb regularitat pot arribar a ser molest i interrompre el descans de l’altre, fins a esdevenir un dels principals problemes de dormir en companyia.

Moviments durant la nit

Hi ha persones que són més inquietes que d’altres quan dormen. Si la parella no para quieta durant la nit, ens podem desvetllar i això impediria que tinguéssim un son reparador.

Temperatura corporal.

Sou els fredolics o els calorosos de la relació? Tothom té les seves preferències quan s’ha de fixar la temperatura a l’habitació. Dormir en un ambient més càlid o fred del que voldríem pot fer més difícil d’agafar el son i que ens desvetllem sovint durant la nit.

Cronotip diferent

Sou de matí o de vespre? Així com hi ha persones matineres, que estan baldades a la nit i són les primeres d’aixecar-se, n’hi ha que són predominantment nocturnes i que s’estimen més d’anar a dormir a nit closa i llevar-se més tard. Seguir un horari de son gaire diferent del de la parella us pot perjudicar el descans.

Conflictes

Les discussions de parella abans d’anar a dormir fan que continuem actius mentalment i que tots dos agafem el son amb més dificultat. Per això és recomanable que mirem de resoldre els problemes abans de ficar-nos al llit.

Malgrat aquests obstacles, dormir en parella té molts beneficis per a la salut i el benestar; enforteix el vincle emocional, redueix l’estrès i procura confort i seguretat. Comunicar de manera oberta i honesta les necessitats de son individuals a la parella us pot ajudar a trobar solucions per garantir un bon repòs.

Artículo elaborado por Ad Salutem, Instituto del Sueño