Exercici, Salut i medicina, Vida Sana

Avantatges i inconvenients d’apuntar-se al gimnàs

actividades gimnasio

Apuntar-nos al gimnàs és una de les primeres opcions que valorem quan volem començar a fer exercici. Quins avantatges i quins inconvenients té?

Practicar exercici de forma regular té multitud de beneficis per a la salut: ens ajuda a mantenir-nos actius, a eliminar l’excés de greixos, a cremar calories i baixar de pes, a tonificar els músculs, a eliminar toxines, a controlar la gana, a mantenir una bona qualitat del son, a eliminar l’estrès, a activar la ment, a millorar l’ànim…

Mantenir l’activitat és l’important, però a l’hora de plantejar-nos com fer-ho tenim diferents opcions. Una de les més comunes és apuntar-nos a un gimnàs. Quins avantatges i quins inconvenients hem de tenir en compte abans de decidir-nos per aquesta alternativa?

[mautic type=”content” slot=”ebook-04-ca” /]

Avantatges d’anar al gimnàs

– Una de les principals dificultats de fer exercici de forma regular és la manca o la pèrdua de la motivació. A més del pagament de les quotes, que ja és un motiu que ens impulsa a anar-hi, exercitar-se amb altres persones crea una rutina que és més fàcil de mantenir. I les bones oportunitats que ens brinda el gimnàs per crear relacions socials augmenta la motivació.

– Al gimnàs sol haver-hi instructors que ens poden crear rutines d’exercici adaptades als nostres objectius i a la nostra condició física. Tenir-les definides ens fa més fàcil seguir-les i mantenir-les.

zumba gimansio

El gimnàs és un lloc preparat per a l’exercici, amb multitud de màquines a la nostra disposició i una gran varietat d’activitats dirigides que poden complementar les rutines o simplement donar-nos una altra opció per fer exercici de forma més divertida.

– Quan tenim objectius molt concrets, els gimnasos posen a la nostra disposició entrenadors personals que ens dirigeixin de forma particular, encara que haurem de pagar un extra.

– Al gimnàs, la gran varietat de màquines existents ens permet exercitar més fàcilment zones o músculs específics segons la nostra necessitat.

– En cas d’emergència, hi ha gent que ens pot assistir.

– La temperatura al gimnàs és estable en totes les estacions de l’any, així no hem d’estar pendents de les èpoques on el clima és més extrem.

– Al gimnàs no estem tan exposats a la contaminació ambiental com al carrer quan fem exercici a l’aire lliure a les grans ciutats.

Inconvenients d’anar al gimnàs

– Suposa un desemborsament econòmic: el pagament de la inscripció i de les quotes mensuals s’ha de fer encara que no hi anem. I si la matrícula és anual i no l’aprofitem de forma regular, la quantitat de diners perduts pot ser important.

– A certes hores pot acudir-hi molta gent, de manera que hi ha cues per utilitzar la maquinària, el lloc es veu abarrotat, podem estressar-nos i perdre la motivació només arribar.

Podem provocar-nos alguna lesió en utilitzar les màquines de forma inadequada: perquè no coneixem les instruccions d’ús, perquè hi posem massa pes o perquè forcem molt la musculatura…

lesión

– En els gimnasos hi ha zones humides i sol acumular-se molt la suor, per la qual cosa hi ha facilitat de contagi d’infeccions (virus, fongs) si no ens rentem les mans de forma freqüent, si no eixuguem els aparells quan estan humits, si utilitzem calçat inadequat o si anem descalços pels vestidors i les dutxes.

En començar al gimnàs podem sentir-nos deprimits si ens comparem amb altres persones amb millor condició física. Depenent de la persona i de la claredat i determinació dels objectius que tingui, pot ser un inconvenient o pot ser motivador.

– No és tan agradable estar sempre al mateix lloc tancats com fer exercici a la natura o a l’aire lliure, on els estímuls van canviant constantment.

Com veiem, tot té el seu costat positiu i el seu costat negatiu. Així que, abans de decidir-nos a inscriure’ns en un gimnàs, hem de valorar tots aquests aspectes i mesurar la nostra força de voluntat. D’això dependrà en gran part el nostre èxit o el nostre fracàs en l’intent de mantenir una vida més activa i saludable. Hi ha diverses opcions i hem de trobar la que ens resulti més agradable i motivadora.