Actualitat Mútua, Sector assegurances

Avantatges de les assegurances de salut per a empreses i treballadors

Si des de l’empresa incentivem tant la prevenció com el tractament de la malaltia aconseguirem que els nostres treballadors se sentin més motivats, reduirem l’absentisme laboral i diferenciarem la nostra empresa de la competència. A més, ens beneficiarem dels avantatges fiscals que ens ofereix la contractació d’una assegurança de salut. A continuació, parlarem sobre els avantatges de les assegurances de salut per a empreses.

L’assegurança de salut col·lectiva per a empreses

L’assegurança col·lectiva de salut consisteix en una única pòlissa que cobreix de manera independent multitud d’assegurats que formen part d’un col·lectiu, en aquest cas, els treballadors d’una mateixa companyia. Ofereix una prima més avantatjosa que una assegurança de salut individual i la contractació de la pòlissa sol estar condicionada a un mínim de deu treballadors, i poden variar les condicions depenent de el nombre d’assegurats.

L’assegurança de salut per a empreses sol preveure unes cobertures bàsiques, comunes a tots els assegurats, i altres addicionals que poden ampliar l’assegurança segons les diferents necessitats.

Beneficis de l’assegurança mèdica per a empreses

L’assegurança mèdica és el benefici social més valorat pels empleats. A continuació et presentem els principals avantatges de l’assegurança de salut per als treballadors d’una empresa:

Augmenta la productivitat i disminueix l’absentisme laboral

El primer avantatge de les assegurances de salut per als treballadors és que l’assegurança de salut privat facilita l’atenció precoç sense llargs temps d’espera, per la qual cosa es pot reduir la durada d’algunes patologies. Com, a més, el treballador pot triar l’hora d’assistir al metge, es produeix un estalvi en temps i en tràmits que augmenta la productivitat.

Propicia la retenció del talent


Una altra dels avantatges de les assegurances de salut per a empreses és que quan una empresa es preocupa pel benestar general dels seus treballadors, aquests se senten valorats i motivats. A més, el fet que l’assegurat pugui incloure en l’assegurança de salut els fills i el cònjuge és un avantatge que fa que l’empresa sigui vista amb bons ulls. Això no solament es tradueix en un grau més alt de compromís dels empleats, sinó que atrau nous talents.

Avantatges fiscals de les assegurances mèdiques per a l’empresa i l’empleat

Per a l’empresari, les primes d’assegurances que es paguen als treballadors i als seus familiars són una despesa deduïble en l’Impost de Societats. I per als treballadors, la prima del segur no es considera retribució en espècie, sempre que no superi els 500 €/any. Per tant aquest és un avantatge de les assegurances de salut tant per a l’empresa com per als treballadors.


En MGC Mútua hem dissenyat diferents tipus d’assegurances específiques per a les empreses amb preus i avantatges exclusius

Assegurances per a empreses molt completes, amb un quadre mèdic que inclou els centres i equips mèdics més prestigiosos, que ofereixen avantatges fiscals tant per a les empreses com per al treballador. Sense copagaments, sense exclusions i sense mancances*. Aquestes són les principals modalitats específiques i tipus d’assegurances per a empreses:

Modalitat tancada

La modalitat tancada és un tipus d’assegurança per a empreses dissenyat per a aquelles empreses amb més de 10 treballadors, que assumeixen la contractació de l’assegurança de salut per a tota la plantilla (o a una part significativa, d’acord amb els criteris d’antiguitat o càrrec).

Modalitat oberta

La modalitat oberta és un tipus d’assegurança per a empreses dissenyat per a aquelles empreses amb més de 20 treballadors, que ofereixen la possibilitat als empleats de destinar part del seu sou a contractar una assegurança de salut (amb possibilitat que l’empresa o el treballador sigui el prenedor i el pagador).

A més, si tens contractada una assegurança de salut per a empreses d’MGC Mútua, podràs disposar d’altres avantatges exclusius. Com ara l’Espai Mútua, un nou concepte d’oficina en què els mutualistes disposen de sales per dur a terme reunions professionals, xerrades i conferències. També és un espai on els teus fills podran fer tallers per reforçar el seu desenvolupament intel·lectual i, fins i tot, organitzar una festa pel seu aniversari amb animació i regals. I tot, sense cost.

Sol·licita’n més informació a través del formulari o trucant a al telèfon 93 414 36 00.

* Exceptuant la d’embaràs i part (deu mesos) i la vasectomia i esterilització tubàrica (dotze mesos).