Sector assegurances

Assegurança d’anul·lació de viatge: Què cobreix i com funciona?

Els viatges solen estar carregats d’alegria i emoció. No obstant això, també pot passar que es vegin afectats pels imprevistos. Per exemple, problemes de salut o qualsevol situació inesperada. En aquests casos, el pitjor desenllaç pot ser haver de parar les vacances. És aquí on entra en joc l’assegurança d’anul·lació de viatge; una eina valuosa que protegeix la teva inversió i la teva tranquil·litat. En aquest article, t’expliquem què cobreix aquest tipus d’assegurança i com funciona, perquè puguis viatjar amb més seguretat i confiança.

Què és una assegurança d’anul·lació de viatge?

L’assegurança d’anul·lació de viatge és una pòlissa dissenyada per protegir-te en cas que necessitis cancel·lar o interrompre un viatge a causa de circumstàncies imprevistes. Funciona com una protecció financera, ja que ofereix reemborsaments pels despeses no recuperables relacionats amb el viatge. Per exemple, el cost del bitllet, l’allotjament, les excursions i altres serveis que ja s’hagin pagat.

Assegura els teus viatges

En contractar l’assegurança d’anul·lació de viatge, s’afegeix tranquil·litat a la teva planificació. Si alguna cosa inesperada succeeix abans o durant aquell, hi haurà una cobertura financera. Per tant, encara que tingui lloc una malaltia sobtada o una emergència familiar, amb aquesta pòlissa et protegiràs de pèrdues financeres importants.

Què cobreix una assegurança d’anul·lació de viatge?

Una assegurança d’anul·lació de viatge cobreix una sèrie d’escenaris que afecten la persona assegurada o l’acompanyant i podrien obligar a cancel·lar o interrompre el viatge. Tot i que tot depèn de cada companyia asseguradora, en general es cobreixen les obligacions legals; malalties o lesions no previstes; catàstrofes naturals o condicions meteorològiques adverses al destí o el decés.

Qui necessita una assegurança d’anul·lació de viatge?

Qui necessiten una assegurança d’anul·lació de viatge són aquelles persones que desitgin protegir-se contra imprevistos que puguin afectar el seu viatge. És especialment útil per a reserves amb un import elevat, compromisos laborals o que visiten àrees propenses a desastres naturals o conflictes polítics. En contractar aquesta pòlissa, es guanya tranquil·litat en cas de donar-se alguna de les circumstàncies esmentades.

Per què convé tenir una assegurança d’anul·lació de viatge

Qualsevol persona que estigui planejant un viatge, ja sigui un curta de cap de setmana o unes vacances més llargues a l’estranger, pot beneficiar-se d’una assegurança d’anul·lació de viatge. Encara que no s’anticipi cap problema, mai se sap quan pot sorgir una emergència que pugui alterar els plans. Donat que el seu import sol ser baix, és una forma d’avançar-se als imprevistos, i així no perdre diners.

Els assegurances d’anul·lació de viatge a MGC

A MGC Mutua comptem amb una assegurança d’assistència en viatge, que et garanteix els despeses d’assistència mèdica en urgències a l’estranger, o a partir de 30 km de la teva residència habitual. També cobreix el transport i la repatriació sanitària en cas d’accident o malaltia, bitllets d’anada i tornada i retorn anticipat per familiars difunts, malalts o implicats en accidents, cobertura per robatoris i defensa jurídica.

Quins despeses cobreix l’assegurança d’anul·lació de viatge?

L’assegurança d’anul·lació de viatge pot cobrir diferents despeses, en funció de la companyia i de les cobertures que s’hagin triat. El més habitual és cobrir els bitllets d’avió, les reserves d’hotel, lloguer de cotxes, excursions i activitats planificades. Però també despeses mèdiques a l’estranger i altres despeses relacionades amb l’anul·lació o interrupció del viatge.

Quines són les reserves dels quals podem recuperar els despeses gràcies a l’assegurança d’anul·lació de viatge?

La pòlissa de l’anul·lació de viatge sol cobrir aquells despeses que no són reemborsables. Per això, es pot utilitzar en qualsevol reserva. És habitual que es presentin reclamacions a les assegurances en escenaris com els temporals, d’aquí que hi hagi una assegurança específica per fer-ho.

No obstant això, cal tenir en compte que quan no es tracta de problemes jurídics, malalties o accidents sinó a factors com el temps, en general les reserves han de ser en llocs propensos als temporals o equivalents. Com indiquem, el que es recupera són els despeses no reemborsables associats a un viatge. En qualsevol cas, cal revisar els termes i condicions de la pòlissa contractada.

L’assegurança de cancel·lació de viatge ens permet recuperar el 100% dels despeses?

El percentatge de despeses cobertes per aquesta assegurança varia segons la pòlissa i la companyia asseguradora. Mentre que algunes ofereixen un reemborsament complet dels despeses no reemborsables, d’altres poden cobrir només un percentatge dels mateixos. A l’hora de triar asseguradora, has de triar la que millor s’adapti a les teves necessitats.

Puc utilitzar l’assegurança d’anul·lació de viatge per qualsevol motiu?

Encara que existeixen cobertures que poden cobrir qualsevol cancel·lació, el més habitual és que s’inclouin només les situacions esmentades específicament a la pòlissa. Les que no figuren en les condicions poden implicar un cost extra.

Causis de força major: com les cobreix l’assegurança de viatge?

L’assegurança d’anul·lació de viatge sol cobrir situacions de força major, com desastres naturals, emergències mèdiques greus, problemes legals i altres esdeveniments imprevistos que estiguin fora del control de qui viatja i que poden suposar la cancel·lació del viatge o la necessitat de tornar amb urgència.

Aquestes situacions estan generalment cobertes per la pòlissa, sempre que es pugui proporcionar la documentació necessària per recolzar la teva reclamació. Per exemple, confirmacions de reserva, factures o documents que justifiquin l’anul·lació del viatge, com justificants mèdics, citacions de jurats, certificats de defunció, etc.