Actualitat Mútua

Aloha Mental Arithmetic, l’activitat extraescolar dels campions

Amb tan sols 7 i 8 anys, dos germans de Toledo van aconseguir el primer premi del Campionat Mundial de Càlcul Aloha, celebrat el 22 de juliol del 2018 a Rússia. El sistema Aloha Mental Arithmetic és un programa educatiu internacional que entrena nens i nenes d’entre 5 i 13 anys i està disponible per als nostres mutualistes, sense cap cost, a l’Espai Mútua Estudi. Coneix tots els seus beneficis.

El Pau i l’Álvaro Quintanero s’han proclamat campions del món de càlcul en la seva categoria en el Campionat Mundial de Càlcul Mental, organitzat per Aloha Mental Arithmetic, a Moscou (Rússia). El Pau competia en el nivell 1 i l’Álvaro, en el nivell 2. La prova a la qual es van enfrontar va consistir en 70 càlculs aritmètics en un màxim de 5 minuts, que van resoldre en tan sols 3 minuts i sense cap error.

Hi han participat més de 600 alumnes de 5 a 13 anys de 16 països de tot el món. Espanya, que portava una representació de 31 competidors, també ha aconseguit tres plates, sis bronzes i diverses mencions d’honor, cosa que ens converteix en un dels països amb més títols d’aquest any.

Tots aquests nens i nenes tenen una cosa en comú: els encanten les matemàtiques gràcies al mètode educatiu Aloha Mental Arithmetic que, amb un sistema innovador basat en el joc, promou el desenvolupament mental en edats primerenques.

La importància de l’estimulació neuronal

Des dels 5 als 13 anys les connexions neuronals augmenten significativament, de manera que el cervell té un increïble potencial per desenvolupar les seves capacitats. Aprofitar aquest moment per estimular-lo adequadament permet que els nens obtinguin un benefici notable en el desenvolupament de la intel·ligència global.

D’altra banda, està demostrat que les persones utilitzen majoritàriament l’hemisferi esquerre del cervell en la seva activitat diària i desaprofiten el potencial de l’altra part. Els alumnes de Aloha exerciten simultàniament tots dos hemisferis utilitzant tres eines clau: l’àbac, l’aritmètica mental i els jocs didàctics. D’aquesta manera s’aconsegueix aprofitar més bé la seva capacitat intel·lectual i experimenten una millora en totes les assignatures.

El mètode Aloha

Els entrenaments Aloha estan seqüenciats i estructurats amb un objectiu clar: motivar els nens i desenvolupar la seva intel·ligència amb l’ajuda d’una metodologia didàctica en la qual el joc té un paper molt important. Són sessions divertides dissenyades per activar set habilitats específiques, també conegudes per superpoders.

Un dels més importants és l’habilitat de càlcul. Per exercitar aquesta capacitat, els alumnes utilitzen l’àbac, amb què aprenen a calcular com si fos un joc de fitxes. El fet de veure i “tocar” els números amb les mans facilita molt l’aprenentatge dels conceptes matemàtics de suma, resta, multiplicació, divisió, potència, arrel quadrada… Amb el temps, els alumnes deixen d’utilitzar l’àbac físic i comencen a calcular mentalment, imaginant en el seu cap i movent les fitxes mentalment.

A més de l’habilitat de càlcul, Aloha potencia el pensament lògic, l’orientació espacial, la memòria fotogràfica, la concentració, la capacitat d’escolta i la creativitat.

Aloha és l’únic programa de desenvolupament mental avalat per la Societat Espanyola de Pedagogia. Tant la metodologia com el material didàctic utilitzat han rebut el reconeixement de qualitat d’aquesta institució, líder en l’àmbit de l’educació i la didàctica.

Activitats Aloha a l’Espai Mútua

Posem a la teva disposició dos tipus d’activitats:

Tallers de beneficis
Els tallers de beneficis són una petita introducció al mètode Aloha i permeten entreveure el profit que en poden treure els nens. Hi ha quatre tallers disponibles: atenció i concentració, creativitat, visualització i orientació espacial. Cadascun es divideix en vuit sessions de dues hores cadascuna, que es fan un cop a la setmana. Els tallers són sense cost per als mutualistes, que hi poden accedir en qualsevol moment i fer-ne tants com vulguin.

Programa de formació
El programa de formació és una immersió total en el mètode. Es divideix en diferents nivells, que duren quatre mesos, i es desenvolupen un cop a la setmana durant dues hores. Els mutualistes poden accedir-hi de manera subvencionada.

A partir del mes d’octubre comencen els tallers de beneficis. En total són vint oficines les que ofereixen els tallers gratuïts als quals, al llarg d’aquests últims anys, s’han apuntat un gran nombre de nens i nenes: Barcelona, ​​Sant Cugat, Sabadell, Granollers, Mataró, Igualada, Vic, Manresa , Vilanova i la Geltrú, Girona, Figueres, Blanes, Palamós, Tarragona, Tortosa, Reus, Lleida, Olot, el Vendrell i Terrassa. Així mateix, començarà l’activitat reglada d’Aloha en algunes de les nostres oficines on hi ha demanda d’aquesta modalitat.

OFICINA MGC INICI ACTIVITATS
Barcelona Dimecres 3/10/2018
Blanes Dilluns 1/10/2018
El Vendrell Dilluns 1/10/2018
Figueres Dilluns 1/10/2018
Girona Dimecres 3/10/2018
Granollers Dimarts 2/10/2018
Igualada Dimecres 3/10/2018
Lleida Dimecres 3/10/2018
Manresa Dimarts 2/10/2018
Mataró Dijous 4/10/2018
Olot Dimecres 3/10/2018
Palamós Dimecres 3/10/2018
Reus Dimecres 3/10/2018
Sabadell Dimecres 3/10/2018
Sant Cugat del Vallès Dimecres 3/10/2018
Tarragona Dimarts 2/10/2018
Terrassa Dilluns 1/10/2018
Tortosa Dijous 4/10/2018
Vic Dilluns 1/10/2018
Vilanova i la Geltrú Dilluns 1/10/2018

Aprofita els avantatges exclusius de ser mutualista. Si estàs interessat a inscriure els teus fills en aquesta activitat, només has de posar-te en contacte amb la teva oficina de la Mútua General de Catalunya per consultar la disponibilitat. És un servei sense cap cost.

Els teus fills poden aconseguir el que es proposin. Ajuda’ls a desenvolupar els seus superpoders.