Salut i medicina

6 coses que et poden passar si no beus prou aigua

agua

Beure poca aigua té riscos: des de pujar la pressió fins a disminuir el metabolisme.

1. Pots tenir problemes de salut

Beure aigua no és una garantia, però està comprovat que beure’n més disminueix el risc de complicacions serioses, com ara pedres al ronyó (que produeixen el dolorós còlic nefrític), càncers de ronyó i còlon, o atacs cardíacs.

2. Disminueix el metabolisme

El doctor Howard Murad va publicar el 2010 el llibre The Water Secret (El secret de l’aigua), basat en un estudi independent, en què explica que el metabolisme basal en repòs (les calories que es cremen en repòs) s’accelera quan el cos està més hidratat.

3. Has de pensar més per fer les mateixes coses

Una investigació duta a terme el 2011 a l’Institut de Pediatria del King’s College, a Londres, va mostrar que el cervell es contreia al cap en el cas de joves deshidratats. Quan es va demanar a aquests voluntaris que resolguessin un problema, el van resoldre tan bé com els joves hidratats, però van trigar més a fer-ho. (Beure aigua després torna el cervell a la seva mida normal.)

deporte y agua

4. Menges més

Això és el que va mostrar un estudi que l’Institute for Public Health and Water Research (Institut de Salut Pública i Recerca sobre l’Aigua) va fer el 2010 sobre 45 adults. Els individus que bevien dos gots d’aigua (de 220 ml) abans de cada àpat menjaven entre 75 i 90 calories menys. I al cap de tres mesos, els bevedors d’aigua s’havien aprimat 2,5 quilos més que els que no en bevien.

5. Se t’arruga més la pell

El mateix llibre esmentat en l’apartat 2 explica que la investigació va trobar que l’aigua dona volum a la pell, omple les arrugues fines i dona més vida a una cara apagada.

6. Estàs en pitjor forma física

Els investigadors d’un estudi dut a terme a la Tufts University el 2009 van demanar als voluntaris, d’ambdós sexes, que fessin entre 60 i 75 minuts d’exercici intens. A la meitat dels voluntaris no se’ls va donar de beure abans de fer-ho, mentre que a l’altra meitat sí que se’ls va permetre beure. Els membres del grup deshidratat es van mostrar més fatigats, confusos, irritats, deprimits i estressats.