Fills, Vida de Parella

49.869 origamis! 49.869 euros!

49869 graciesLa iniciativa solidària “1 origami 1 euro”, promoguda per la Fundació Mútua General de Catalunya, ha recollit 49.869 origamis, que van “volar” diumenge passat cap a La Marató de TV3 en forma de donació de 49.869 euros. L’aportació econòmica es destinarà a la investigació de les malalties neurodegeneratives.

Així mateix, “1 origami 1 euro” és l’activitat popular per recaptar fons en la que més nens i nenes han participat en la història de La Marató. Ha mobilitzat més de 30.000 nens i nenes, de 130 d’escoles d’arreu de Catalunya que han confeccionat milers de grues de paper, que s’han transformat en milers de desitjos solidaris. Concretament, 49.869. A la causa s’han sumat també col·lectius, associacions i particulars, superant-se totes les expectatives de participació

La iniciativa “1 origami 1 euro” es va posar en marxa al setembre i consisteix, com el seu nom indica, en que per cada origami que rebés la Fundació Mútua General de Catalunya, aquesta donaria 1 euro en benefici de La Marató de TV3. Tradicionalment, regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, felicitat i prosperitat.

sta_dorotea_03Història mil·lenària

Existeix una antiga llegenda japonesa, “Senbazuru”, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig. Les mil grues d’origami (papiroflexia en japonès) es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima.

Recollint l’esperit d’aquesta història, va néixer la iniciativa “1 origami 1 euro”, que amb molta probabilitat continuarà…