Actualitat Mútua

“1 origami 1 euro” destinarà la donació d’enguany a La Marató de TV3, a la Fundació Esclerosi Múltiple i a Càritas

Enguany, iniciem la VII Edició de la campanya solidària “1origami 1euro” celebrant que ja són més de 400.000 nenes i nens els que, al llarg de tots aquests anys, han participat en aquest gran projecte solidari de la Fundació MGC confeccionant més d’un milió d’origamis!

L’acció solidària ha tornat amb més força que mai a les escoles de Catalunya, en les que tants èxits ha aconseguit, i novament hem confiat en milers de nens i nenes per confeccionar els origamis, com a mínim 50.000, que és la xifra en euros que la Fundació MGC destinarà a l’aportació econòmica per a la Marató de TV3, la Fundació Esclerosi Múltiple i Càritas Diocesana de Barcelona.

En aquesta edició hem tornat a demanar a tothom que escrigui el seu desig o una petita història a una de les cares del paper abans de començar a fer els plecs de l’origami. Escriure és un fantàstic exercici de concentració i ofereix la possibilitat d’expressar tot el que portem dins.

Com ja és habitual a cada edició, tornarem a distribuir la donació entre entitats fortament arrelades al nostre territori, diversificant la nostra solidaritat per tal d’arribar a les que promouen la investigació mèdica i també a aquelles que es mobilitzen per ajudar els més desafavorits.

Entitats receptores

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3, amb l’objectiu d’obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. L’edició d’enguany està dedicada a les malalties minoritàries.

L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica, degenerativa i discapacitant que afecta 11.000 persones a Catalunya. La majoria d’elles són dones i tenen menys de 35 anys. A la Fundació Esclerosi Múltiple treballem des de fa 30 anys per aturar l’impacte de la malaltia des del diagnòstic, als serveis de neurorehabilitació, d’intermediació laboral i de suport psicològic i social.

Càritas Diocesana de Barcelona és una entitat sense ànim de lucre de l’Església catòlica. La seva missió és acollir i acompanyar les persones en situació de pobresa i exclusió social, per tal que siguin protagonistes del seu desenvolupament integral, des del compromís de la comunitat cristiana. Els àmbits que es treballen són: acollida i acompanyament, ajuda a necessitats bàsiques, família i infància, migració, sense llar i habitatge, formació, inserció laboral i gent gran. Aquesta campanya servirà per ajudar els joves estrangers que s´acompanyen des de Càritas.