Actualitat Mútua

1.000 origamis per desitjar salut a persones afectades per malalties neurodegeneratives a Sant Cugat

origamis sant cugat 2La Fundació Mútua General de Catalunya juntament amb el Col·legi Pureza de Maria ha regalat 1.000 origamis a persones que pateixen malaties neurodegeneratives de Sant Cugat, com a culminació de l’acció solidària “1 origami 1 euro”, segons la qual per cada origami rebut la Fundació va donar un euro en benefici de La Marató de TV3 el passat desembre.

L’acció de lliurament, que va tenir lloc a la Casa de Cultura de Sant Cugat, on malalts de Parkinson i del col·lectiu AVAN es reuneixen setmanalment, simbolitza el desig de salut i recuperació i la va portar a terme una representació d’alumnes de l’Escola Pureza de Maria. L’escola va col·laborar amb 778 origamis al projecte Origami.

Els alumnes del col·legi Pureza de Maria van participar en una xerrada de sensibilització sobre les malalties neurodegerneratives on se’ls va explicar què són i quina és la seva simpotomatologia. A més, van participar en tallers pràctics per posar-se a la pell de persones afectades per malaties neurològiques i van fer una visita a les diferents teràpies que s’ofereixen als malalts, moment en que van poder obsequiar-los amb les grues de paper (origamis) com a símbol dels seu desig de salut.origami sant cugat 1

“Sens dubte ha estat un acte solidari i, sobretot, pedagògic que ofereix als infants la possibilitat d’acostar-se a les persones a qui han dedicat el seu esforç i la seva il·lusió, a l’hora de construir les grues de paper. Avui tots hem aprés molt.” reflexiona el Sr. Xavier Botella, cap de la delegació de la Mútua General de Catalunya a Sant Cugat, que va presentar l’acte conjuntament a amb la Sra. Susanna Pellicer, Tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania de Sant Cugat, que va elogiar aquest acte de solidaritat i va prendre el compromís de regalar un origami a tots els assistents del Dia Mundial del Pàrkinson i explicar-los la campanya Origami, el proper 11 dd’abril a Sant Cugat.

Investigació de les malalties neurodegeratives

Amb la inciativa “1 origami 1 euro” de la Fundació Mútua General de Catalunya, es van recollir 49.869 origamis, que es van traduir en una donació de 49.869 euros destinats a la investigació de les malalties neurodegeneratives, la causa solidària de La Marató de 2013. L’aportació econòmica de la Fundació Mútua General de Catalunya va ser rècord absolut de donacions per a una sola activitat de totes les edicions de La Marató celebrades fins ara, on les més elevades voltaven els trenta cinc mil euros.

Així mateix, també segons la pròpia Fundació de La Marató, “1 origami 1 euro” és l’activitat popular en la que més nens i nenes han participat de tota la història de La Marató. Ha mobilitzat més de 30.000 nens i nenes, de 130 d’escoles d’arreu de Catalunya, que van confeccionar milers de grues de paper, que s’han transformat en milers de desitjos solidaris. Concretament, 49.869. A la causa es van sumar també col·lectius, associacions i particulars, superant-se totes les expectatives de participació.

Al llarg dels mesos de març i abril, la Fundació Mútua General de Catalunya està fent una acció de voluntariat, a diverses poblacions de Catalunya (Girona, Blanes, Palafrugell, Manresa…), com s’ha fet a Sant Cugat, mitjançant la qual es regalaran els origamis fets pels nens a la gent afectada per malalties neurodegeneratives per desitjar-los salut, felicitat i benestar, seguint la tradició japonesa. Les escoles, a més, rebran un diploma d’agraïment per la seva participació en la campanya solidària.