Actualitat Mútua, Fundació MGC

Torna “1 origami 1 euro”, la campanya de la Fundació MGC amb més èxit a les escoles de Catalunya

Com l’any passat, la IX edició de la campanya solidària impulsada per la Fundació MGC “1 origami, 1 euro” del 2021 es fa completament en línia per evitar qualsevol mena de risc. Enguany els infants de Catalunya descobriran  plegats el món de l’origami, la papiroflèxia i la cultura japonesa. Cada infant gaudirà fent la seva grua de paper i aprenent-ne amb el joc de les preguntes que es formulen en aquesta ocasió.

Enguany tampoc rebrem físicament els origamis, sinó que hem tornat a demanar a les escoles i a les entitats participants que ens enviïn les fotos o els vídeos per publicar-los al nostre blog i a les xarxes socials (#1origami1euro).

Com passa en cada edició, tornarem a destinar 50.000 € a causes solidàries, que habitualment distribuïm entre entitats fortament arrelades al territori. Farem que la solidaritat arribi a les entitats que promouen la recerca mèdica, i també a les que es mobilitzen per ajudar els més desafavorits. Les destinatàries de la donació seran “La Marató de TV3” del 2021, la Fundación HM Obra Socials Nens i Arrels Fundació.

La Marató de TV3” és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3, que se centra a obtenir recursos econòmics per fer recerca científica contra malalties que, ara per ara, no tenen una curació definitiva. Aquesta edició es dedica a la salut mental.

La Fundación HM Obra Social Nens manté les arrels fundacionals de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, que inspira també la feina de la seva obra social. La Fundació té el compromís ferm de ser capdavantera en l’atenció dels nens que es troben en situació de desigualtat, i en gestiona els recursos de forma eficient a partir del sistema d’excel·lència i de qualitat assistencial que defineix el Grup HM Hospitals i la seva fundació.

Arrels Fundació és una entitat que, d’ençà del 1987, atén i orienta les persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona. Les acompanyen perquè tinguin tanta autonomia com sigui possible, en cobreixen les necessitats bàsiques, els proporcionen atenció social i sanitària i garanteixen un allotjament a les persones en una situació de més vulnerabilitat.

L’art de l’origami

L’origami és un art tradicional del Japó que té, com un dels seus més nobles atractius, la versatilitat per crear i recrear el món tal i com el concep l’ésser humà .Tradicionalment, regalar grues de paper s’associa amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat. Se’n regalen per celebrar un aniversari, un naixement, un casament…Se’n fan per desitjar-li salut a algú que està malalt, per desitjar sort a un company que ha de passar una prova… o senzillament els ofereixes a algú que t’estimes o que és important per a tu.