Alimentació i Nutrició

Problemes de digestió? 4 consells molt fàcils de seguir que t’ajudaran

digestión

1. Menja algun plat especiat…

Per exemple, pots afegir una mica de gingebre ratllat a una amanida. S’ha de prendre cru i constitueix un antídot perfecte contra la indigestió. També el pots prendre en infusió: cal tallar-ne una rodanxa de l’arrel i deixar-la infusionar durant cinc minuts, com si es tractés d’un te, abans de beure-la. Et pot calmar l’estómac si el tens regirat, ajudar-te contra les nàusees i accelerar la digestió.

També poden ser una ajuda les llavors de fonoll, que són un ingredient habitual dels menjars xinès i indi. Afavoreixen la relaxació dels músculs que afecten l’intestí, la reducció de la inflor i també l’acceleració de la digestió. Com el gingebre, també es pot prendre en infusió. Hi ha diversos medicaments que n’inclouen.

2. … i amarg

Els aliments amargs i àcids estimulen els sucs digestius, que contenen els enzims digestius, crucials per descompondre els aliments i per a l’absorció posterior. És tan senzill com començar amb una amanida de ruca i espinacs i afegir-hi una mica de suc de llimona. També es pot prendre un got d’aigua amb el suc de mitja llimona mitja hora abans de menjar. Això estimula la secreció dels sucs digestius a l’estómac.

[mautic type=”content” slot=”ebook-02-ca” /]

3. No tinguis mandra

Fes una mica d’exercici: si et deixes vèncer per la mandra, la digestió també serà mandrosa. Una mica d’exercici estimula la motilitat intestinal (els moviments peristàltics de l’intestí, que fan que els aliments avancin intestí avall). També ajuda a regular la defecació.

Després de dinar, intenta evitar el sofà, encara que el cos t’ho demani. L’ideal és un passeig tranquil i no gaire llarg (amb 15 minuts n’hi ha prou).

4. Beu molta aigua

Has mantenir-te ben hidratat; segur que a hores d’ara ja saps que és fonamental, però és que també ho és per a la digestió. Si no beus prou aigua, el cos l’obté d’on pot: per exemple, dels aliments que menges. Això endureix la femta, la qual cosa, en conseqüència, acabarà provocant l’inevitable restrenyiment.

L’aigua, a més, és part dels sucs digestius de l’estómac i, si hi manca, se’n redueix la secreció. Això comporta diversos problemes, com ara gasos, inflor i nàusees. No oblidis que has de beure almenys dos litres d’aigua al dia.