Actualitat Mútua

Nou servei de videoconsulta mèdica d’MGC Mútua

Ja pots començar a gaudir del servei de videoconsulta mèdica, disponible a l’app d’MGC Mútua. Des de casa, quan tu vulguis i amb el teu dispositiu mòbil, pots programar cita amb el metge.

Amb aquest servei podràs consultar el calendari de visites, gestionar amb comoditat les teves consultes programades, modificar-les, eliminar-les o fer-ne de noves. Pots fer arribar al metge fotografies i informes mèdics perquè tingui present i valori el teu estat actual de salut, previ a la videoconsulta.

A més, ja pots gaudir també del servei de consulta en línia del quadre mèdic de la teva assegurança, amb la novetat de la inclusió de l’apartat de gestió de favorits, on podràs guardar els metges que més t’interessin i accedir-hi de forma directa quan ho necessitis. Actualment la Mútua està treballant en l’ampliació del ventall de serveis de l’app disponibles per als mutualistes.

L’app ja està disponible per a Android i IOS. Descarrega-la!

App Mútua General de Catalunya

Els avantatges de la videoconsulta mèdica

Els avenços tecnològics ens ofereixen cada vegada més possibilitats en tots els camps i en el món de la salut tenen un paper molt important. La medicina és una àrea en constant evolució a què la tecnologia ha aportat grans avenços, per exemple, més facilitat en l’assistència terapèutica. En la recerca constant de millorar la forma de tractar les persones, l’atenció a través de videoconferència ha suposat un benefici en la relació entre professionals mèdics i en la relació entre metges i pacients, com també està obtenint molt bons resultats a l’hora d’aconseguir una millor adherència als tractaments.

Alguns tipus de pacients, com ara els crònics, es beneficien especialment d’aquest servei. I els metges cada vegada valoren més aquesta modalitat com una forma de millorar i complementar l’assistència als pacients i, per tant, una forma de millorar la seva atenció.

Els avantatges de la videoconsulta mèdica són moltes:

Flexibilitat d’espai i horari: tan sols cal disposar d’un dispositiu mòbil amb connexió a internet per poder fer la consulta amb el metge des del lloc on al pacient li sigui més còmode (des de casa, des de la feina, etc.).

Evita desplaçaments i estalvia temps: és un dels avantatges més significatius per als pacients, que no han de desplaçar-se al centre mèdic llevat que sigui estrictament necessari. Aquest benefici és especialment rellevant per als pacients crònics, que necessiten una atenció periòdica, o en els casos en què el pacient no està en disposició de sortir de casa, com ara dones que acaben de donar a llum, malalts que necessiten estar al llit o pacients en situació d’estrès posttraumàtic.

Les consultes mèdiques en línia també són una bona solució per atendre pacients que estan en zones poc accessibles, com ara zones rurals allunyades.

Rapidesa: tot el procés es pot agilitzar, des de la sol·licitud de cita, la consulta i la resposta fins al possible tractament mèdic. D’una altra banda, molts malalts retarden la seva decisió d’acudir al metge per mandra o falta de temps, i no ho fan fins que els símptomes ja són més preocupants. L’agilitat de la consulta en línia és una bona opció per aconseguir un diagnòstic més aviat.

Seguretat: la videoconsulta mèdica pot evitar certs riscos, sobretot a pacients més vulnerables. Les sales d’espera dels centres mèdics i hospitals tenen capacitat per a microbis i virus, sobretot en temporades d’epidèmies, als quals no s’està exposat des de la tranquil·litat de casa.

Fiabilitat: des d’una videoconsulta en línia el metge pot valorar molts símptomes, com ara el so d’una tos o l’aspecte d’una inflamació, i oferir un bon diagnòstic. D’una altra banda, com que queda tot registrat a l’aplicació mòbil, es pot tornar a revisar l’historial de consultes, així com els comentaris i notes que el metge ha elaborat per al nostre cas en particular.

Prevé l’autodiagnòstic i l’automedicació: internet és una font interminable d’informació, però cal saber seleccionar bé què és fiable i què no ho és. Molts pacients l’utilitzen per buscar un diagnòstic als seus símptomes i per informar-se de possibles tractaments. Si aquesta informació no es contrasta amb un professional, els resultats pot ser que ens facin més mal que bé. L’accessibilitat i la facilitat d’una consulta en línia amb el teu metge de confiança disminueix els riscos d’autodiagnòstic i automedicació.

Nou servei de videoconsulta mèdica

Val a dir que no tots els casos poden tractar-se mitjançant una video consulta mèdica. Alguns requereixen una consulta presencial per avaluar la situació del pacient o per determinar el tractament. Les urgències, per exemple, s’han de tractar com a tals.

Descarrega ara l’app de vídeo consulta mèdica de la Mútua General de Catalunya per Android i IOS!