Actualitat Mútua

Ventajas de la video consulta médica online

Ja pots començar a gaudir del servei de videoconsulta mèdica, disponible a l’app d’MGC Mútua. Des de casa, quan tu vulguis i amb el teu dispositiu mòbil, pots programar cita amb el metge i tenir la teva consulta mèdica de forma online.

Amb aquest servei podràs consultar el calendari de visites, gestionar amb comoditat les teves consultes programades, modificar-les, eliminar-les o fer-ne de noves. Pots fer arribar al metge fotografies i informes mèdics perquè tingui present i valori el teu estat actual de salut, previ a la videoconsulta.

A més, ja pots gaudir també del servei de consulta en línia del quadre mèdic de la teva assegurança, amb la novetat de la inclusió de l’apartat de gestió de favorits, on podràs guardar els metges que més t’interessin i accedir-hi de forma directa quan ho necessitis. Actualment la Mútua està treballant en l’ampliació del ventall de serveis de l’app disponibles per als mutualistes.

L’app ja està disponible per a Android i IOS. Descarrega-la!

App Mútua General de Catalunya

En què consisteixen les vídeo consultes mèdiques per a mutualistes?

Les vídeo consultes mèdiques per a mutualistes són un servei d’atenció al pacient que fa ús de les noves tecnologies. És a dir, que, mitjançant una videollamada, el mutualista podrà entaular una conversa cara a cara amb el seu metge a través d’una pantalla, tal com si es trobés de manera presencial.

Així, sense desplaçar-se de casa o del lloc físic en el qual es trobi, la persona pacient podrà traslladar els seus dubtes, el seu malestar físic o qualsevol qüestió relacionada amb els problemes de salut al seu doctor d’atenció primària.

A través de la pàgina web de l’asseguradora o d’una aplicació mòbil, podrà concertar-se la consulta amb el metge i conducta amb la videollamada a l’hora que s’hagi concretat.

La tecnologia i les vídeo consultes mèdiques en línia

Els avanços tecnològics ens ofereixen cada vegada més possibilitats en tots els camps i en el món de la salut tenen un paper molt important. La medicina és una àrea en constant evolució i a la qual la tecnologia ha aportat grans avanços, entre ells, una major facilitat en l’assistència terapèutica. En la cerca constant de millorar la manera de tractar a les persones, l’atenció a través de vídeo consultes mèdiques de manera en línia ha suposat un benefici en la relació entre professionals mèdics i en la relació entre metges i pacients, com també està obtenint molt bons resultats a l’hora d’aconseguir una millor adherència als tractaments.

Alguns tipus de pacients, com els crònics, es beneficien especialment d’aquest servei, ja que amb les vídeo consultes mèdiques de manera en línia poden planificar i accedir a les seves visites mèdiques de manera en línia sense complicacions. A més, els metges valoren cada vegada més aquesta modalitat, com una manera de millorar l’atenció que els pacients reben i de complementar l’assistència a aquests.


Avantatges de la vídeo consulta mèdica online

Flexibilitat d’espai i horari

Per a realitzar una vídeo consulta mèdica online tan sols és necessari disposar d’un dispositiu mòbil amb connexió a internet per a poder realitzar la consulta amb el metge des del lloc on al pacient li sigui més còmode (des de casa, des del treball, etc.).

Evita desplaçaments i estalvia temps

És un dels avantatges més significatius de les vídeo consultes mèdiques en línia per als pacients, ja que no han de desplaçar-se al centre mèdic tret que sigui estrictament necessari. Aquest benefici és especialment rellevant per als pacients crònics, que necessiten una atenció periòdica, o en els casos en els quals el pacient no està en disposició de sortir de casa, com per exemple dones que acaben de donar a llum, malalts que necessiten estar al llit o pacients en situació d’estrès posttraumàtic.

Les consultes mèdiques en línia també són una bona solució per a atendre pacients que estan en zones poc accessibles, com a zones rurals allunyades.

Rapidesa de les consultes mèdiques online

Amb les vídeo consultes mèdiques en línia tot el procés es pot agilitar: des de la sol·licitud de cita, la consulta i la resposta fins al possible tractament mèdic. D’altra banda, molts malalts retarden la seva decisió d’acudir al metge per mandra o falta de temps, i no el fan fins que els símptomes ja són més preocupants. L’agilitat de la consulta mèdica en línia és una bona opció per a aconseguir un diagnòstic primerenc.

Seguretat de les vídeo consultes mèdiques

La videoconsulta mèdica pot evitar uns certs riscos, sobretot a pacients més vulnerables. Les sales d’espera dels centres mèdics i hospitals poden albergar microbis i virus, sobretot en temporades d’epidèmies o pandèmies, als quals no s’està exposat des de la tranquil·litat de casa.

Fiabilitat

Des d’una vídeo consulta mèdica en línia, el metge pot valorar molts símptomes, com el so d’una tos o l’aspecte d’una inflamació, i oferir un bon diagnòstic. D’altra banda, en quedar tot registrat en l’aplicació mòbil, es pot tornar a revisar l’historial de consultes, així com els comentaris i notes que el metge ha elaborat per al nostre cas en particular.

Prevé l’autodiagnòstic i l’automedicació

Internet és una font interminable d’informació, però cal saber seleccionar bé la que és fiable i la que no ho és. Molts pacients la utilitzen per a buscar un diagnòstic als seus símptomes i per a informar-se de possibles tractaments. Si aquesta informació no es contrasta amb un professional, els resultats pot ser que ens facin més mal que bé. L’accessibilitat i la facilitat d’una consulta en línia amb el teu metge de confiança disminueix els riscos d’autodiagnòstic i automedicació.

Com ja has vist, les vídeo consultes mèdiques per a mutualistes són conseqüència de l’auge de les noves tecnologies i tenen una infinitat d’avantatges per als pacients, així com per als metges. Cal dir que no tots els caso poden tractar-se mitjançant una vídeo consulta mèdica. Alguns requereixen una consulta presencial per a avaluar la situació del pacient o per a determinar el tractament. Les urgències, per exemple, han de tractar-se com a tal.

Nou servei de videoconsulta mèdica

Descarrega ara l’app de vídeo consulta mèdica de la Mútua General de Catalunya per Android i IOS!