Actualitat Mútua

Mútua General de Catalunya i les farmàcies de Barcelona, una iniciativa de col·laboració pionera a Espanya

La Mútua General de Catalunya participa a la trobada professional celebrada a Santander sobre la col·laboració públic-privada en el nou entorn sociosanitari.

Conferencia UIMP_04set2014

El Palacio de la Magdalena de Santander va ser l’escenari el 3 i 4 de setembre de 2014 del cicle de conferències organitzat per la Universitat Internacional Menendez Pelayo, sota el títol “L’espai sociosanitari i els nous serveis de la farmàcia comunitària”.

En Daniel Redondo, director general de la Mútua General de Catalunya, va participar a la taula rodona en la que es va analitzar la col·laboració públic-privada en el nou entorn sociosanitari i es va debatre sobre la situació actual. Va parlar de la iniciativa conjunta de la Mútua i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, una iniciativa pionera a Espanya en fase de prova pilot, en funcionament des del mes de maig d’enguany, que consisteix en un programa preventiu de detecció de factors risc cardiovascular a les farmàcies de Barcelona, dirigida als mutualistes entre 35 i 70 anys residents a Sarrià-Sant Gervasi.

Risc cardiovscularEl farmacèutic en la primera línia

En Daniel Redondo va posar en valor el paper fonamental de les oficines de farmàcia per apropar als usuaris una atenció sanitària de qualitat en matèria de prevenció: “Aquesta col·laboració és la millor mostra de la visió que tenim del farmacèutic del segle XXI”. Així mateix, va afegir que la funció que desenvolupa la Mútua en aquest projecte, “la primera entitat privada que impulsa una iniciativa com aquesta a Espanya i remunera al farmacèutic per la seva activitat sanitària”, consisteix en oferir un servei més als mutualistes que, “certament, esdevé un alt valor afegit per l’accessibilitat que tenen al mateix”.
Els factors de risc cardiovascular que s’analitzen són l’hàbit tabàquic, l’edat, el sexe, la tensió arterial, la xifra de colesterolèmia, l’IMC (índex de massa corporal) i els possibles antecedents personals de diabetis mellitus diagnosticada, així com la xifra de glucèmia. Davant la presència als resultats obtinguts de com a mínim un factor de risc cardiovascular, es recomana la visita als serveis assistencials de la Mútua General de Catalunya. Els primers resultats indiquen que a través de les farmàcies se han detectat un 27% de casos de risc alt o molt alt de patir patologies cardiovasculars futures, el que permet a la Mútua el seu abordatge i tractament preventiu immediat.

Més info: