Salut i medicina

Mesoteràpia facial antienvelliment

La mesoteràpia és una tècnica mèdica basada en la injecció de quantitats microscòpiques de medicació directament a la pell.

La mesoteràpia va ser desenvolupada l’any 1952 pel Dr. Pistor a França i reconeguda com tractament per al rejoveniment facial l’any 1987 per l’AcadèmiaFfrancesa de Medicina. Des de llavors s’han injectat nombrosos productes amb la finalitat de rejovenir la pell.

El que volem aconseguir amb la mesoteràpia facial és un entorn el més sa i ric possible que indueixi les nostres cèl·lules a produir substàncies endògenes com el colàgen, l’àcid hialurònic o l’elastina. La revolució que la mesoteràpia antienvelliment ha experimentat els darrers temps és deguda principalment a la introducció al mercat de productes d’àcid hialurònic de gran qualitat i amb molt pocs o gairebé cap efecte secundari, que permeten millorar l’aspecte i la salut de la nostra pell.

L’àcid hialurònic és un compost de la nostra pròpia pell. També es troba a les articulacions i als ulls. L’àcid hialurònic té una gran capacitat per retenir l’aigua, és a dir, una gran capacitat higroscòpica, el que li permet la seva acció hidratant en profunditat de la pell. A més estimula la producció cel·lular de més àcid hialurònic, que va disminuint amb l’edat.

Els tractaments de mesoteràpia d’antienvelliment facial es realitzen de manera personalitzada, segons el tipus de pell, l’edat i les necessitats del pacient.

A més d’àcid hialurònic, s’acostuma a afegir al tractament petites quantitats de vitamines i altres productes, com minerals, coenzimes i aminoàcids, que són necessaris per a les reaccions del metabolisme cel·lular. Així mateix, s’afegeixen també substàncies antioxidants que protegeixen les cèl·lules de l’oxidació.

Els tractaments personalitzats acostumen a incloure de 3 a 5 sessions anuals. El tractament es realitza amb agulles molt fines, raó per la qual és molt poc traumàtic i pràcticament sense dolor. La satisfacció del pacient davant aquests tractaments és molt alta, ja que millora la textura de la pell, que esdevé més suau, disminueixen els porus i adquireix un to més uniforme i, en definitiva, un aspecte més juvenil.

La millora de la pell és progressiva. Els resultats són visibles des de la primera sessió i son acumulatius. La pell es veu més lluminosa, més hidratada i tonificada, i els resultats són molt naturals.

Cal destacar també la importància d’aquests tipus de tractaments, ja que si no deixem que es deteriori la pell, aquesta presentarà millor aspecte durant més temps.

Els tractaments de mesoteràpia poden combinar-se amb d’altres per fer front a l’envelliment facial, com Botox-Vistavell, farciments facials o amb cirurgia, com el lifting i la blefaroplastia.

Més informació: