Actualitat Mútua, Fundació MGC

Més de 250.000 origamis solidaris que la Fundació MGC transformarà en 50.000 €

La Fundació MGC tanca la VII edició de la campanya ‘1 Origami 1 Euro’ amb més de 250.000 grues de paper recollides que els i les alumnes de 221 escoles de tot Catalunya han elaborat durant les darreres setmanes.L’objectiu de la fundació MGC és traslladar aquests més de 250.000 bons desitjos a la societat i transformar-los en una donació de 50.000 € per a causes solidàries.

La voluntat de desconnectar per un moment del món digital i dedicar una estona del seu temps a elaborar un origami únic, els ha servit per enviar un desig de salut i solidaritat a la societat. En aquesta darrera edició del projecte “1 Origami 1 Euro” els alumnes han escrit el seu desig solidari en els origamis que han confeccionat.

Amb “1 origami 1 euro” la Fundació MGC trasllada la tècnica mil·lenària de l’origami a les aules com a símbol de salut, benestar, felicitat i prosperitat, on l’exercici de treballar cada peça de forma individual es converteixi en temps que dediquem als altres.

En els darrers dies les escoles inscrites han anat lliurant els seus origamis a la Fundació MGC, qui s’ha encarregat del recompte de les grues de paper amb unes xifres finals de 251.223 origamis i més de 85.000 nens i nenes participants, que demostren que la implicació de la societat catalana en projectes solidaris no té sostre.

La distribució del donatiu de 50.000 € que fa la Fundació MGC a les 3 fundacions destinatàries d’enguany s’ha fet en funció de les preferències de les escoles participants. D’aquesta manera el projecte solidari “1 Origami 1 Euro” repartirà el donatiu en la següent proporció:

  • FUNDACIÓ LA MARATÓ  (63,85%) 31.924,00€
  • FUNDACIÓ ESCLEROSI MÚLTIPLE (19,84%) 9.920,00€
  • CÁRITAS DIOCESANA DE BARCELONA (16,31%) 8.156€

BENEFICIS DEL MÓN ORIGAMI

L’origami és un art tradicional del Japó que té com a un dels més nobles atractius la versatilitat per crear i recrear el món tal i com el concep l’ésser humà. Tradicionalment, regalar grues de paper s’associa amb el fet de voler desitjar bons auguris a algú o senzillament oferir un detall especial a algú que t’estimes o que és important per a tu.

A banda de l’element solidari del projecte “1 Origami 1 Euro”, existeix també un element educatiu. La tècnica de l’origami té associades innumerables competències educatives, així com aprendre valors com la paciència, l’atenció, la concentració, la disciplina i la creativitat.

UNA HISTÒRIA MILENARIA

‘1 Origami 1 Euro’ és una idea basada en la història de la Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia, produïda per la radiació de la bomba atòmica d’Hiroshima, fent 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no només seria per curar-se, sinó també per a que tothom pogués viure en pau i no hagués més guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i no va acabar de fer totes les grues (va haver de parar en la 644), però els seus amics van arribar a fer les 1.000 grues aconseguint un “Senbazuru”. D’aquesta manera els origamis es van convertir en un símbol de pau a tot el món. Recollint l’esperit d’aquesta història, la Fundació MGC va decidir canalitzar la iniciativa ‘1 Origami 1 Euro’ amb l’objectiu de fer donacions a causes solidàries.

La Fundació MGC ha aconseguit associar-se amb els valors que representen les grues de paper: solidaritat, esforç i dedicació. I el més important, refermar la seva raó de ser: el foment de la salut i la prevenció de la malaltia en benefici de tota la societat.