Actualitat Mútua

MenteActive celebra un concurs literari la setmana de Sant Jordi

Al llarg de la setmana de Sant Jordi, MenteActiv, el programa d’activitats cognitives que ofereix la Mútua als seus mutualistes, va dur a terme el seu tradicional concurs literari. Aquest any, l’activitat va atreure una participació de 42 persones, amb un total de 231 vots emesos pels alumnes.

El concurs literari, que forma part de les activitats especials organitzades per MenteActiv per celebrar Sant Jordi, s’enfoca a estimular la creativitat i l’expressió escrita entre els participants. Segons Begoña Hernando, la coordinadora del Club MenteActiv i una de les psicòlogues del programa: “Cada any, fem per Sant Jordi activitats cognitives relacionades amb l’escriptura i la lectura. Dins d’aquestes, realitzem un concurs on la participació és totalment opcional, per al qual escriuen un relat anònim i breu d’unes 150 paraules”.

Participació oberta i democràtica

Un dels aspectes més destacats del concurs és la participació oberta i democràtica, on els relats són llegits pels diferents grups d’alumnes i després es fa una votació per triar el guanyador. Aquest any, el premi per al relat guanyador va ser un petit altaveu portàtil amb el logotip de MentaActiv, que va ser recollit a l’oficina de la Mútua pels sis guanyadors i guanyadores.

L’activitat no només fomenta la creativitat entre els participants, sinó que també promou la interacció social i l’esperit comunitari entre els alumnes de MenteActive. Com a part de la iniciativa, s’estan considerant noves opcions per al proper any, com la inclusió de l’opció de dibuix juntament amb els relats, responent a les demandes i interessos dels participants.

L’èxit d’aquesta iniciativa reflecteix el compromís de MGC Mútua no només amb la salut física, sinó també amb el benestar cognitiu i emocional dels assegurats, oferint activitats enriquidores i estimulants com a part del seu enfocament integral de cura.

Club MenteActiv és el primer programa d’estimulació cognitiva desenvolupat conjuntament amb la Societat Espanyola de Neurologia.

Es tracta d’un taller setmanal, d’una hora i mitja de durada, pensat per potenciar aspectes tan importants com la memòria, l’atenció, el llenguatge, el càlcul o l’orientació espacial per a majors de 60 anys. El material es personalitza per a cada cas mitjançant un test inicial que indica quines són les capacitats que necessiten ser més reforçades.

Per a més informació i consultes sobre les activitats de MenteActiv, si us plau contacteu amb Begoña Hernando a bego@menteactiv.cat o trucant al 657904419.