Actualitat Mútua

La solidaritat es torna a desbordar amb més de 258.000 origamis de la Fundació MGC

La Fundació MGC tanca la seva IX edició de la campanya 1 origami 1 euro amb més de 258.000 grues de paper que 290 escoles i associacions de Catalunya han elaborat durant les darreres setmanes. En aquesta edició hi han participat més de 70.000 nens i nenes, rècord absolut de participació des que es va iniciar la campanya solidària el 2013, fet que demostra, una vegada més, que la solidaritat i la implicació de les escoles catalanes no té límits. Al llarg de les nou edicions d´aquest projecte s´han confeccionat més d´un milió i mig d´origamis i hi han participat més de mig milió de nens i nenes!

L’objectiu de la Fundació MGC és traslladar els més de 258.000 bons desitjos a la societat i transformar-los en una donació de 50.000€ per a causes solidàries. Aquest any la Fundació MGC tornarà a distribuir la donació entre entitats fortament arrelades a Catalunya, diversificant la solidaritat per tal d’arribar a aquelles que promouen la investigació mèdica i les que es mobilitzen per ajudar els més desafavorits.

La Marató de TV3 (dedicada a les malalties mentals), la Fundació HM Obra Social Nens i Arrels Fundació són les destinatàries de la donació d’enguany. La distribució del donatiu es fa, com cada any, en funció de les preferències dels centres escolars i associacions que hi han participat. D’aquesta manera la Fundació MGC repartirà el donatiu en la proporció següent:

  • Fundació La Marato de TV3 61,94% (30.970€)
  • Fundació HM Obra Social Nens 19,12% (9.560€)
  • Arrels Fundació 18,94% (9.470€)

Com no pot ser d’una altra manera, aquesta edició, igual que l’any passat, s’ha adaptat a la situació per la Covid-19 i per aquest motiu, la Fundació MGC va decidir que la campanya solidària fos completament en línia per evitar qualsevol tipus de risc, animant les nenes i nens de Catalunya a enviar els seus desitjos de salut i solidaritat mitjançant fotos i vídeos dels seus origamis únics per publicar-los al bloc www.1origami1euro.org i a les xarxes socials, mitjançant el tag #1origami1euro, cosa que ha resultat tot un èxit.

Una història mil·lenària

1 origami 1 euro és una idea basada en la història de la Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia, produïda per la radiació de la bomba atòmica d’Hiroshima, fent 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no només seria per curar-se sinó també perquè tothom pogués viure en pau i no hi hagués més guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i no va acabar de fer totes les grues (va haver de parar a la 644), però els seus amics van arribar a fer les 1.000 grues formant un “Senbazuru”, d’aquesta manera es va convertir en un símbol de pau en tot el món. Recollint l’esperit d’aquesta història, la Fundació MGC va decidir canalitzar la iniciativa 1 origami 1 euro per tal de traslladar aquests bons desitjos i transformar-los en donacions per a causes solidàries.

1 origami 1 euro, el projecte més emblemàtic de la Fundació MGC, ha triomfat entre els nens i nenes de tot Catalunya i s’ha convertit en el «batec de la Mútua», aconseguint associar la Fundació MGC amb els valors que representen els origamis: solidaritat, esforç i dedicació. I el més important, 1 origami 1 euro consolida la raó de ser de la Fundació MGC: és a dir, el foment de la salut i la prevenció de la malaltia en benefici de tota la societat.