Actualitat Mútua

Fundació Onada i Fundación Elena Barraquer reben les donacions econòmiques d’1 origami 1 euro

Els passats 31 de gener i 8 de febrer van tenir lloc els diferents actes de lliurament de les donacions econòmiques de la sisena edició de la campanya solidaria 1 origami 1 euro, promoguda per la Fundació Mútua General de Catalunya, a les organitzacions Fundació Onada i Fundación Elena Barraquer, respectivament.

En la darrera edició d’1 origami 1 euro van participar 231 escoles i associacions de Catalunya en l’elaboració de més de 188.000 grues de paper, petites obres d’art plenes de desitjos. Les grues destinades a la Fundació Onada es van traduir en un donatiu econòmic d’11.318 €. A l’entrega del xec van estar presents Silvia Gomis, cap de l’oficina de Taragona de la Mútua General de Catalunya, i Marta Tutusaus, directora de la Fundació Onada.

La missió de la fundació Onada és la integració social i laboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, dins d’un marc organitzatiu de sostenibilitat, normalitat i eficiència, per aconseguir la seva felicitat i la de les seves famílies. Treballen per millorar la seva autonomia personal i qualitat de vida, amb la participació activa de cada persona, oferint els suports que cadascú necessita, per tal que disposin de les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans.

Per altra banda, les grues destinades a la Fundación Elena Barraquer es van traduir en un donatiu econòmic de 7.570 €. El xec el va entregar Joan Guitart, president de la Fundació Mútua General de Catalunya, a Elena Barraquer, presidenta de la Fundació que porta el seu nom.

Elena Barraquer decideix donar un pas endavant en el seu compromís per tornar la visió a persones sense recursos, cegues per cataractes, i crea la Fundación Elena Barraquer. La Fundació continua la seva tasca assistencial i posa a disposició d’altres oftalmòlegs les eines per ampliar el seu territori d’acció i tornar la visió al major nombre de persones. Milers de cataractes operades a canvi de milers de somriures.