Sector assegurances

Quin és el cost d’un assegurança privada de salut a Espanya? Guia de preus i cobertures

Al nostre país, el sistema públic de salut és conegut per la seva accessibilitat i qualitat. No obstant això, precisament perquè els serveis són bons, i sumat al fet que la població augmenta, també ho fa la pressió sobre els serveis sanitaris. Davant d’aquest panorama, cada vegada més persones opten per contractar un assegurança privada de salut, per complementar la seva atenció mèdica i accedir a serveis addicionals sense esperes. Però donat que existeixen moltes opcions disponibles, sorgeix la pregunta: Quin és realment el cost d’un assegurança privada de salut a Espanya? En aquesta guia, explorarem els preus i les cobertures més comuns.

Quin és el cost d’un assegurança privada de salut?

Per respondre a quant costa un assegurança privada de salut a Espanya, cal prestar atenció a una sèrie de factors clau. Tots ells determinaran el preu final. Aquests factors, que veurem a continuació, van des de l’edat i l’estat de salut de l’assegurat fins a la modalitat de l’assegurança i les cobertures incloses. Per tant, per poder donar un preu concret, primer cal escollir les cobertures i valorar el perfil de la persona a assegurar. A més, cada companyia asseguradora tindrà un preu diferent estipulat.

Factors que afecten el cost de l’assegurança de salut

Els factors que afecten al preu que pugui tenir l’assegurança de salut privat són els següents:

Edat: L’edat de la persona assegurada és un factor determinant en la fixació del preu d’un assegurança privada de salut. En general, i tot i que no és freqüent que les persones joves tinguin assegurança de salut, tenen primers més baixes, ja que es considera que tenen un menor risc de patir malalties greus o de morir. A mesura que augmenta l’edat de la persona a assegurar, el cost de la pòlissa s’anirà incrementant. El motiu rau en què, per estadística, comencen a sorgir malalties que afecten negativament la salut i fan necessària la intervenció mèdica, que és la que cobreix l’assegurança.

Estat de Salut: L’estat de salut influeix en quant costa un assegurança privada de salut. Les persones amb condicions mèdiques preexistents poden enfrontar-se a primes més altes o exclusions de cobertura per a certs tractaments. Per establir el preu, les asseguradores solen realitzar avaluacions mèdiques abans de la contractació. D’aquesta manera, es pot determinar el risc associat i deixar fora a les patologies que ja es tenien. Excepte que s’acordi el contrari, aquestes no queden mai cobertes.

Modalitat de l’Assegurança: La modalitat de l’assegurança fa referència al tipus de cobertura seleccionat, que també influeix en el preu. Els assegurances privades de salut ofereixen una àmplia varietat de modalitats, que poden variar, per exemple en funció de si és una persona sola o una família o si és una dona que necessita incloure cobertura per embaràs. Com més àmplia sigui la cobertura, major serà el cost de l’assegurança. En tot cas, cal analitzar totes les cobertures per només triar aquelles de les quals realment es desitgi gaudir. Així s’evita que el preu pugi innecessàriament.

Cobertures: Els plans bàsics solen incloure serveis essencials com consultes mèdiques i proves diagnòstiques, mentre que els plans més complets poden cobrir una gamma més àmplia de serveis, com hospitalització, tractaments especialitzats i medicaments. Com més cobertures s’inclouen, major serà el cost de l’assegurança.

Nombre d’assegurats: El nombre de persones cobertes per l’assegurança també repercuteix en el preu, ja que no és el mateix cobrir una sola que diverses. No obstant això, en algunes companyies es poden obtenir descomptes per família.

Preu mitjà i variacions per tipus d’assegurança

A l’hora d’avaluar quant costa un assegurança privada de salut a Espanya, cal entendre les diferents modalitats disponibles i com aquestes afecten el preu final. A continuació, analitzarem els preus mitjans i les variacions segons el tipus d’assegurança ofert:

Sense hospitalització: Les assegurances privades de salut que no inclouen cobertura d’hospitalització solen tenir primes més baixes en comparació amb aquells que sí la tenen. Això es deu a que la hospitalització és un dels serveis mèdics més cars.

Amb hospitalització: Les assegurances privades de salut que inclouen cobertura d’hospitalització solen tenir primes més altes degut al major risc i cost associat amb aquest servei.

De reemborsament: Les assegurances de salut de reemborsament ofereixen una major flexibilitat al permetre a l’assegurat triar lliurement als metges i centres hospitalaris. No obstant això, aquesta flexibilitat comporta un cost addicional.

Preguntes freqüents

¿Quant costa un assegurança privada de salut per a dos nens?

Un assegurança privada de salut per a dos nens pot variar segons l’edat dels nens, les cobertures incloses i la companyia asseguradora seleccionada. Com a referència, el preu mitjà mensual pot oscil·lar entre els 12 i els 70 euros per nen.

¿Quant costa un assegurança privada de salut a Espanya?

Un assegurança privada de salut a Espanya varia segons els factors esmentats anteriorment, com l’edat, l’estat de salut, la modalitat de l’assegurança i les cobertures incloses. Les primes mensuals poden situar-se entre els 20 i els 150 euros per persona.

¿Quant costa un assegurança privada de MGC?

Si vols saber quant costa un assegurança privada de salut amb MGC Mutua, només has de seleccionar la teva modalitat d’assegurança de salut i omplir les teves dades en les caselles que veuràs a la pàgina. Fes clic en calcular i obtindràs la teva resposta. I si vols més dades, així com personalitzar la teva pòlissa, només has de posar-te en contacte amb nosaltres.