Actualitat Mútua, Sector assegurances

Com estalviar diners amb l’assegurança de salut per autònoms de la Mútua

autónomos

Saps que si ets autònom pots estalviar diners amb l’assegurança de salut de Mútua General de Catalunya? Després de la reforma fiscal de 2016, la quantitat que els autònoms poden desgravar per la seva assegurança de salut i el del seu cònjuge i fills menors de 25 anys que visquin amb ell s’amplia a un màxim de 500 euros a l’any per persona. Et comptem tot el que has de saber sobre com estalviar diners amb els teus diners de salut per a autònoms.

En què consisteix una assegurança de salut per a autònoms?

Una assegurança de salut per a autònoms és bastant similar a la dels particulars; la diferència està en el fet de que compta amb cobertures específiques per a aquest col·lectiu.

Cal tenir en compte que les persones autònomes poques vegades estan de baixa per malaltia, i com que el nombre d’hores que solen treballar és superior al dels qui ho fan per compte d’altre, el temps disponible per a visites al metge es redueix. Per no esmentar el d’espera per a les consultes dels especialistes. D’aquí ve que la sanitat privada es converteixi en pràcticament l’única via possible.

I quines són aquestes cobertures especials? Doncs l’assegurança de salut per a autònoms sol incloure serveis com el suport en la llar i amb la cura dels fills i filles, assistència informàtica, fisioteràpia o enviament de medicaments a domicili, etc. Però, a més, l’assistència sanitària i l’hospitalització en els accidents o la indemnització en els decessos, entre altres.

Encara que els avantatges de les assegurances per a autònoms són més que evidents, és interessant fer èmfasi en la possibilitat de triar als teus propis metges i poder acudir directament a un especialista sense intermediaris que et derivin. D’altra banda, i tal com esmentàvem, obtenir una cita serà més ràpid, per la qual cosa no interferirà pràcticament en la teva activitat professional.

Desgrava l’assegurança de salut per a autònoms?

A més dels avantatges de les assegurances per a autònoms ja esmentades, hi ha una altra que augmenta l’atractiu de l’assegurança de salut per a autònoms, i és que es tracta d’una despesa deduïble en la declaració de la renda! Dit d’una altra manera, la seva contractació et suposarà un estalvi fiscal.

La pròpia llei esmenta que les persones que treballin per compte propi i que contractin una assegurança privada en lloc d’acollir-se al Règim Estatal de Treballadors (RETA), tindran l’opció de deduir el que paguin per aquest.

Com desgravar l’assegurança mèdica per a autònoms

Per a desgravar l’assegurança mèdica per a autònoms es pren com a referència la base imposable de l’impost. Per consegüent, hauràs de descomptar-la del total dels teus ingressos.

Però això no és tot, sinó que a més pot aplicar-se a la quota del cònjuge de la persona autònoma i els fills menors de 25 anys que resideixin en el mateix domicili. Per cada membre, s’ha establert un límit de 500 €, que inclou a l’assegurat. Si existís alguna discapacitat, s’eleva fins als 1.500€.

Per a poder desgravar la teva assegurança de salut per a autònoms amb tranquil·litat, et recomanem que conservis la pòlissa i els justificants dels pagaments que hagis fet. I tal com estableix la pròpia normativa, no és necessari que disposis d’una factura.

Com ajuda aquesta deducció a un autònom que decideix contractar una assegurança de salut per a ell i la seva família amb MGC Mútua?

Posem com a exemple una família composta de tres membres que viu a Barcelona: un titular de 42 anys, que treballa per compte propi, el cònjuge de 40 anys i un fill de 4 anys. Si tenim en compte que el titular, per ser autònom, gaudeix d’una desgravació fiscal de 500 euros anuals per persona que pot deduir-se en la seva declaració de la renda, es pot desgravar 1.500 euros. Això vol dir que gaudir d’una assegurança de salut de qualitat per a tots tres suposa només 20,40 euros per persona i mes. Interessant, oi?

MGC Mútua: La millor mutua per autònoms

Si vols estalviar diners amb la teva assegurança de salut per a autònoms, t’esperem en MGC Mútua! Disposem del quadre mèdic més ampli, amb hospitalitzacions tant en centres concertats com no concertats, amb la possibilitat de pròtesi, tractaments oncològics, teràpies alternatives com l’acupuntura i fins i tot psicologia sense prescripció mèdica. Les assegurances de salut de la Mútua compten amb les millors cobertures i es complementen, a més, amb un ampli ventall de serveis que garanteixen als nostres associats una atenció integral i immediata i que fan que les nostres assegurances siguin diferents.

Sol·licita més informació enviant el formulari o trucant al telèfon gratuït 93 445 19 86 (24 h).