Sector assegurances

Cobreix els implants l’assegurança dental? Tot el que has de saber

Les cobertures de la Seguretat Social relatives a la salut bucal són bastant escasses, d’aquí ve que cada vegada més persones optin per una assegurança dental privada  per a cuidar-la. No obstant això, alguns tractaments poden no estar inclosos a causa del seu cost, aspecte a tenir en compte en funció les teves necessitats. Si el teu dubte és si l’assegurança cobreix implants, en aquest article coneixerem la resposta.

Quin sol ser el preu dels implants sense assegurança?

Tal com hem indicat, determinats tractaments bucals poden quedar exclosos dins de les pòlisses. Igual que passa en les assegurances de salut en general, les asseguradores ofereixen cobertures que els siguin rendibles, ja que si el risc i el cost del tractament són elevats, la companyia tindrà dificultats per a obtenir un benefici. Al cap i a la fi, aquesta és la seva finalitat.

Però, quant costen exactament els implants perquè no sempre estiguin inclosos en les pòlisses? En primer lloc, hem de saber què són i en què consisteixen aquests tractaments, ja que es caracteritzen per la seva complexitat.

Els implants dentals són peces de titani amb forma de caragol que substitueixen una dent que s’ha perdut. Quan es troba molt danyada i no és possible continuar reparant-la, s’opta per aquesta alternativa per a evitar deixar un buit antiestètic. La col·locació de l’implant és una cirurgia, que encara que és poc invasiva, implica la col·locació del caragol en l’os maxil·lar i de la corona dental que el cobrirà.

Enguany, el tractament complet, que inclou la cirurgia, el caragol i la corona, té un preu que oscil·la entre els 1.000 € i els 1.800 €. Així, la mitjana és de 1.450 €. Atès que es tracta d’una xifra elevada, a MGC Mútua comptem amb una clínica pròpia, la Clínica Belodonte, que ofereix reduccions importants en el preu per als nostres mutualistes, i també facilitats en el finançament de tractaments dentals de diferents tipus.

seguro que cubre implantes dentales

L’assegurança dental cobreix els implants dentals?

Vist l’estalvi tan gran que suposa la contractació d’una assegurança dental privada respecte al cost del tractament sense cobertura, la pregunta que cal fer-se ara és la de si realment aquesta assegurança cobreix els implants dentals.

La resposta és que sí, però com passa amb qualsevol altra cobertura, cada companyia oferirà les seves pròpies condicions i preus. Per tant, si necessites aquest tipus de tractament o creus que podràs necessitar-lo en un futur pròxim, et recomanem que apostis per contractar una assegurança dental que cobreixi els implants dentals.

A més a més del preu i de les cobertures específiques, has de parar esment al període de carència, si el té. Recordem que aquest és el termini de temps que el nou client ha d’esperar per a poder accedir a determinats serveis des del moment en què contracta la pòlissa.

La finalitat és evitar el frau. És a dir, que només es contracti l’assegurança per a accedir a un diagnòstic o tractament determinat i cancel·lar-la un cop finalitzat aquest últim, de manera que el client s’estalvia una quantitat considerable de diners que hauria de pagar la companyia asseguradora.

Per a conèixer si existeix aquest període de carència i la seva durada, hauràs de consultar detalladament les condicions que ofereix cada assegurança dental, ja que pot ser completament inexistent o arribar als 12 mesos.

¿Què inclouen les pòlisses dentals?

Ja saps si l’assegurança cobreix els implants dentals. Però, quines altres particularitats has de tenir en compte respecte a aquesta cobertura? Cal distingir entre els serveis gratuïts i els franquiciats.

Els gratuïts són els que no suposen cap cost per a la persona assegurada, tant si opta per fer-ne ús com si no. A més de les neteges bucals anuals, s’inclouen les especialitats odontològiques, les estomatològiques i la implantologia en menor mesura. Dins d’aquesta última, s’accedeix a l’estudi previ i se solen cobrir també les fèrules, els caragols i el manteniment.

Els serveis franquiciats dins de la implantologia són aquells que impliquen un cost per a la persona assegurada, però amb l’avantatge habitual de les assegurances, que és que el preu a pagar serà molt inferior al que es pagaria de no comptar amb la protecció de la pòlissa.

En qualsevol cas, gaudiràs d’un estalvi en el cost dels tractaments i d’una major amplitud de serveis complementaris. A més, també estalviaràs temps en l’accés a les consultes amb el teu dentista.

Si estàs valorant contractar una assegurança dental completa o que s’acosti al que necessites, et recomanem comparar les cobertures i condicions de cada companyia abans de decantar-te per una en particular.