Actualitat Mútua

Amira i la Fundació MGC avancen en la investigació del càncer infantil

Amira Therapeutics, participada per la Fundació MGC, rep l’autorització de l’Agència Europea de Medicaments per al tractament del sarcoma de teixits tous.

Amira, una biotecnològica innovadora dedicada a millorar la vida de pacients pediàtrics amb càncer i les seves famílies, amb què la Fundació MGC participa mitjançant un acord d’inversió, anuncia amb orgull que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha atorgat la designació de medicament orfe al seu compost AMI463 per al tractament del sarcoma de teixits tous. Aquesta fita crucial subratlla el compromís d’abordar les necessitats no satisfetes en oncologia pediàtrica.

La designació de medicament orfe s’atorga a tractaments prometedors per a malalties rares dins de la Unió Europea, oferint beneficis com l’assistència en protocols, exclusivitat de mercat durant deu anys i reduccions de tarifes. Els medicaments pediàtrics poden rebre dos anys addicionals d’exclusivitat de mercat, impulsant encara més els esforços d’Amira per portar AMI463 als pacients que ho necessiten.

A més del progrés a la UE, Amira ha iniciat el procés per estendre aquesta designació a l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) i sol·licitar la designació de malaltia pediàtrica rara. Aquest pas és el compromís d’expandir l’abast dels tractaments innovadors i abordar el desafiament global del càncer pediàtric.

Sergi Pérez, CEO d’Amira Therapeutics, va comentar sobre aquest èxit: “El nostre viatge a Amira Therapeutics està impulsat per una visió singular: transformar el panorama de l’oncologia pediàtrica. La designació de medicament orfe per a AMI463 no és només una fita reguladora; és far d’esperança per a les famílies i els nens afectats per càncers rars. Junts, amb els nostres socis i la comunitat mèdica, ens dediquem a fer que cada dia compti en la lluita contra el càncer pediàtric.”

El sarcoma de teixits tous

El sarcoma de teixits tous, un grup rar i divers de tumors derivats de teixits connectius mesenquimals embrionaris, sovint comporta un mal pronòstic, amb limitades opcions de tractament més enllà de la quimioteràpia. Amira, una iniciativa del Centre Tecnològic Leitat, està a l’avantguarda del desenvolupament d’AMI463, especialment per al rabdomiosarcoma, el sarcoma de teixits tous més comú en nens. El rabdomiosarcoma, que afecta aproximadament 400 pacients menors de 18 anys anualment a Europa, és un càncer relacionat amb els músculs, caracteritzat per una activació de la via de senyalització Hedgehog, que afecta principalment els teixits musculars i els òrgans buits.

Acord amb la Fundació MGC

Amira Therapeutics està profundament compromesa amb els esforços per col·laborar amb la societat en general, com s’exemplifica a l’acord recentment signat amb la Fundació MGC, amb qui comparteix la seva dedicació per combatre el càncer pediàtric.

La Fundació MGC, fidel als seus objectius fundacionals com és el seu suport a l’àmbit de la investigació biomèdica, va signar el mes d’octubre passat un acord d’inversió per a aquesta investigació en fàrmacs contra el càncer infantil en aquest projecte promogut per Leitat. L’acord preveu la possibilitat, per part de la Fundació MGC, d’assolir una participació del 15% del capital d’Amira Therapeutics, spin-off de Leitat especialitzada en aquest tipus d’àmbits terapèutics.