Fundació MGC

1 origami 1 euro, una dècada de campanya solidària

Des de fa més de deu anys, la Responsabilitat Social Corporativa d’MGC Mútua compleix amb el seu compromís social a través de la seva Fundació, donant suport a causes socials i solidàries, que inclouen el foment de la salut i de la previsió social en tots els seus vessants com a part de el seu objecte fundacional.

En aquest sentit, el projecte de la Fundació MGC «1 origami 1 euro» ha triomfat al llarg de deu edicions entre la població infantil de Catalunya, esdevenint “el batec de la Mútua”, en aconseguir associar la Fundació MGC amb els valors que representen els origamis: solidaritat, esforç i dedicació. Es tracta d’una campanya solidària la donació econòmica de la Fundació MGC de la qual es destina a organitzacions i associacions sense ànim de lucre, que actuen en benefici d’una societat més saludable.

Per això, aquest 2023, mitjançant la XI edició d’1 origami 1 euro, la Fundació MGC destinarà 50.000 euros a tres organitzacions que focalitzen els seus esforços en la prevenció de malalties, com és l’Associació Espanyola contra el Càncer, que fa 70 anys que finança projectes de recerca que permetin un diagnòstic precoç i avançats tractaments contra el càncer, així com millorar la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia.

També donarà suport a La Nineta dels Ulls, que té com a missió ajudar la investigació i el coneixement del retinoblastoma i els seus tractaments per poder millorar la detecció, el tractament i la qualitat de vida dels afectats, ja que és el càncer ocular més freqüent entre els menors de 3 anys. Cada any se’n diagnostiquen 8.000 casos al món, dels quals 3.000 no sobreviuen. I, finalment, la Fundació MGC col·laborarà amb la seva aportació econòmica al programa Salut Sexual i Reproductiva de la Fundació La Marató de TV3.

El primer curtmetratge de la Fundació MGC

La campanya solidària «1 origami 1 euro» va començar el seu camí el 2013 amb molta il·lusió. Per celebrar aquesta primera dècada de vida de la campanya solidària, la Fundació MGC ha creat un curtmetratge d’animació titulat “Mil grues de paper” que transporta els espectadors a un món de fantasia pintat a mà i que recull l’essència del significat de fer una grua de paper per a algú a qui estimes. Es pot veure en català, castellà, anglès i, fins i tot, en japonès als canals corporatius d’MGC Mútua (YouTube i Vimeo).

L’obra, feta a partir de les aquarel·les de la il·lustradora Diana García i dirigida i muntada per Xavi Gilabert, tots dos del departament de Màrqueting d’MGC Mútua, està destinada a inspirar nens i nenes de totes les edats a través de la seva narrativa i els seus valors. En perfecta sintonia amb la campanya «1 origami 1 euro», el curtmetratge convida els espectadors a unir-se a la causa benèfica. Aquesta convergència d’art, cultura i solidaritat és el reflex de l’esperit compromès de la Fundació MGC. El curtmetratge és, en definitiva, una eina molt útil per a la finalitat de la Fundació MGC: comunicar valors que realcin els conceptes de la família, la salut i la solidaritat.