Exercici, Vida Sana

Vuit alternatives al gimnàs per fer exercici

Fer exercici és un dels propòsits que més ens fem de cara a l’any nou. Tot i que l’opció més comuna és apuntar-se al gimnàs, si no t’agrada estar tancat, no t’hi sents del tot còmode o prefereixes destinar els diners a altres coses, hi ha diverses opcions per posar-nos en forma. T’expliquem vuit alternatives al gimnàs per mantenir-nos actius i cuidar la nostra salut.

El més senzill i econòmic és fer exercici a l’aire lliure. Hi ha molts esports que pots practicar al carrer o als parcs.

1. Caminar

Caminar és una de les maneres més senzilles i saludables de fer exercici. És una opció molt adequada per començar a posar-nos en forma i pot adaptar-se a totes les edats i condicions físiques.

Cal tenir en compte que caminar no és passejar, i perquè l’exercici sigui efectiu hem de ser constants i aconseguir un bon ritme. Es pot començar per caminar 30 minuts al dia i anar augmentant la dificultat, la intensitat i la durada de l’exercici de manera gradual. Si, a més, aprofitem determinats punts del nostre recorregut per pujar escales, el benefici per a la salut es multiplica.

[mautic type=”content” slot=”ebook-04-ca” /]

2. Córrer

Sortir a córrer, practicar running, és una de les opcions més populars entre els que prefereixen fer exercici a l’aire lliure i necessiten flexibilitat horària. Tot i que és un exercici que pot fer-se en solitari, sortir a córrer acompanyats ens ajuda a mantenir la constància.

Per evitar lesions i males postures, els entrenadors recomanen, sobretot al principi, consultar un instructor perquè ens ajudi a corregir la nostra forma de córrer. També és important començar a poc a poc i anar augmentant la intensitat i la durada de l’exercici. Si comencem a córrer, el primer dia no hem de sortir a fer molts quilòmetres.

3. Senderisme

Podem aprofitar els caps de setmana per fer rutes de senderisme amb amics o en família, una activitat divertida que, a més, ens permet gaudir de la natura. Caminar en un entorn natural, com ara camps o boscos, respirant aire pur, a més de beneficis físics té també efectes mentals molt positius: disminueix l’estrès, augmenta la memòria i la creativitat i eleva l’autoestima.

El senderisme és una pràctica esportiva que també pot adaptar-se a totes les edats i condicions físiques, però hem de tenir en compte algunes recomanacions, com ara planificar la ruta amb antelació; anar ben equipats i protegits del sol; portar menjar, aigua i una petita farmaciola, i no oblidar-nos del mòbil per si tenim alguna emergència.

4. Anar amb bici

La bicicleta pot ser una altra de les nostres alternatives al gimnàs per mantenir-nos en forma. Les ciutats cada vegada estan més preparades per a l’ús de la bici com a mitjà de transport i cada vegada hi ha més persones que opten per utilitzar-la en el seu dia a dia. Podem utilitzar la bici en comptes del cotxe per anar a treballar, per fer encàrrecs o també fer rutes per la natura els caps de setmana. A més de tonificar els músculs, tenim cura del medi ambient.

5. Parcs amb zona d’exercici

Una altra manera de fer exercici fora de les quatre parets del gimnàs és anar a entrenar-nos als parcs. A més de troncs, bancs i senders per fer exercici, cada vegada hi ha més parcs que disposen d’estacions preparades per a l’entrenament físic i en molts ja hi podem trobar mobiliari específic com ara paral·leles, barres per fer dominacions, bancs d’abdominals, el·líptiques i altres elements que ens poden ajudar a posar-nos en forma a l’aire lliure.

També hi ha altres maneres de fer exercici sense anar a gimnàs, però ja a l’interior.

6. Ballar

Ballar, a més de ser una activitat divertida, és una forma de fer exercici aeròbic triada per moltes persones a qui els avorreix al gimnàs i prefereixen activitats més creatives i amb un to més social. Contemporània, clàssica, jazz, tap, salsa, tango… disposem de moltes opcions per a tots els gustos i edats.

A més, la necessitat de recordar rutines, coreografies i moviments manté el cervell actiu i millora la coordinació, de manera que aquesta activitat està especialment recomanada per a la gent gran, ja que també fomenta les relacions socials i augmenta l’autoestima.

7. Gimnàs a casa

Gràcies a la tecnologia, tan sols necessitarem una estoreta, una mica d’espai i connexió a internet per poder fer exercici a casa. Avui en dia disposem de multitud de tutorials i rutines explicades per experts en les diferents plataformes socials de vídeo que ens indiquen com exercitar-nos de manera senzilla, en general o treballant zones específiques del cos a casa nostra.

8. Apps mòbils

Hi ha aplicacions mòbils que ens permeten pràcticament tenir un entrenador personal a la nostra disposició que ens orienti sobre com posar-nos en forma. N’hi ha moltes, i només hem d’anar provant-les per escollir l’adequada i que més s’adapta al que volem aconseguir.

Encara que no optem per apuntar-nos al gimnàs i busquem altres alternatives per fer exercici, per aconseguir bons resultats és necessari ser constants i combinar-ho amb una alimentació saludable. A més, per evitar lesions, problemes o complicacions de salut, és recomanable que ens fem una revisió mèdica prèvia. A poc a poc en veurem els resultats, ens sentirem millor i el nostre cos arribarà realment a acostumar-se a l’exercici i a gaudir-ne.