L'home

Exposem en aquesta secció els temes de salut específicament masculins.

El penis, la pròstata i la resta d'òrgans propis de l'home.

Aquesta secció tracta els problemes relatius al que potser és la major preocupació masculina, el sistema reproductor.

Sistema reproductor masculí
Les estructures externes de l'aparell reproductor masculí són el penis, l'escrot i els testicles. Les estructures internes estan constituïdes pels vasos deferents, la uretra, la pròstata i les vesícules seminals. Las estructuras externas del aparato reproductor masculino son el pene, el escroto y los testículos.
Font: Tusintoma.com
Mida del penis
Quan és petit un penis? o la mida importa? Continua sent preocupant per a molts homes, però gairebé exclusivament per a ells. Aquest web proposa algunes respostes.
Font: Puleva Salud
La disfunció erèctil o impotència
Aquesta plana web està dedicada a la disfunció erèctil que està provocada, en el 80% dels casos, per causes físiques.
Font: WebConsultas.com
Penis corb
L'enfermetat de La Peyronie, és una alteració patològica en la que el penis erecte es mostra amb una inclinació cap a un costat. Pot ser incapacitant per a l'acte sexual. Aquest enllaç estudia les seves causes y el seu tractament.
Font: Family Doctor
L'erecció persistent: Priapisme
Es considera priapisme quan es produeix una erecció sense estimulació sexual, de vegades dolorosa, que dura més de quatre hores. Aquest enllaç explica les seves causes i tractament.
Font: Priapismo.org
Torsió testicular
Afecta a 1 de cada 4000 homes més grans de 21 anys i consisteix en la torsió del testicle (gira sobre el seu eix longitudinal), de tal forma que pot quedar bloquejat el flux sanguini. Pot tenir conseqüències greus.
Font: MedLine Plus
Adenoma de pròstata
Amb el pas dels anys és habitual el creixement del teixit glandular de la pròstata, estimulat pel canvi en els nivells de determinades hormones relacionades amb el sistema reproductor que, com a conseqüència, origina un augment de la mida de la pròstata. Aquest augment es denomina hiperplàsia benigna de pròstata, sent diferent de la degeneració maligna del teixit prostàtic, i aquest procès de la hiperplàsia es conidera pràcticament un fet fisiològic.
Font: Clínica Universitaria de Navarra
Prostatitis
La prostatitis és la inflamació de la glàndula prostàtica i pot ser aguda o crònica. La causa més comú és una infecció bacteriana, tot i que altres vegades pot estar causada per problemes mecànics degut a una disfunció dels músculs de la pelvis o de la veixiga.
Font: American Academy of Family Physicians
Resecció transuretral de la pròstata
La resecció transuretral de pròstata és el procediment quirúrgic més comú per tractar la hiperplàsia benigna de pròstata. En aquest document ens expliquen en què consisteix i quins són els seus riscos i complicacions.
Font: Biblioteca Nacional de Medicina de los EEUU
Hiperplàsia benigna de pròstata
Ganes freqüents d'orinar, dificultat per aconseguir-ho, flux molt dèbil... pot tractar-se d'un problema molt comú a mida que un es fa gran: la inflamació de la pròstata. Aquest enllaç ho explica en profunditat.
Font: Operarme.es
Balanitis
La inflamació del prepuci i/o del gland del penis. En aquest enllaç s'explican les seves causes habituals i els tractaments adequats.
Font: Medline Plus

Temes de salut específics de l'home

Incloent les preocupacions més freqüents en matèria sexual.

Falta d'interès pel sexe
El desig sexual inhibit, pot ser primari (si la persona mai ha tingut interès en ell) o secundari (si el tenia però s'ha atenuat o ha desaparegut per complet). Aquest web exposa les seves causes i el seu possible tractament.
Font: tuguiasexual.com
Sexe i malaltia cardíaca
La disfunció sexual pot ser conseqüència d'una malaltia cardíaca. Aquest enllaç explica el complexe mecanisme.
Font: Fundación del Corazón
Trastorns en l'ejaculació
Interesant document en pdf on s'expliquen els trastorns més freqüents de l'ejaculació, els seus tractaments i els seus protocols.
Font: Plenus Centro Médico Sexológico
Els nou síntomes de l'andropausa
L'andropausa no és tan brusca com la menopausa femenina i és la disminució gradual de la capacitat sexual i d'altres funcions.
Font: ABC.es
Disfunció erèctil
La disfunció erèctil, o impotència, és la incapacitat repetida d'aconseguir o mantenir una erecció suficientement ferma com per tenir una relació sexual.
Font: Dmedicina (El Mundo)
Vasectomia: l'esterilització masculina
La vasectomia és una intervenció quirúrgica simple, ambulatòria, segura i efectiva, que produeix infertilitat en l'home. Aquest enllaç explica la intervenció en profunditat.
Font: Saludalia.com
Malaltia de Peyronie
La malaltia de Peyronie consisteix en la incurvació del penis durant l'erecció. Pot provocar dolor i dificultar o impossibilitar el coit.
Font: Instituto Andrológico
Sexe i alcohol
L'alcohol, bo o dolent per al sexe? Aquest enllaç t'explica els (molt pocs) pros i els (molts) contras.
Font: Sexología
Com millorar les relacions sexuals
La rutina, l'avorriment… son factors que s'han d'evitar per portar una vida sexual sana. Llegeix aquí alguns consells per millorar-la.
Font: Abc.es

[ Tornar a l'index de la Guia de Salut ]