Teràpies Alternatives

Les teràpies alternatives, o medicina alternativa, és sempre polèmica: té adeptes incondicionals i enemics acèrrims.

Teràpies

En moltes ocasions són capaces de pal•liar alguns símptomes i de millorar en general la qualitat de vida del malalt.

Homeopatia
Segurament la més controvertida de les teràpies alternatives, la realitat és que cada vegada hi ha més homeòpates i, encara més significatiu, cada dia hi ha més metges homeòpates. Llegeix aquí sobre ella.
Font: Sociedad Española de Medicina Homeopática
Acupuntura
L'acupuntura forma part de la cultura de la medicina tradicional xinesa, que aglutina un conjunt de disciplines que perduren des de fa milers d'anys. Aquest web ofereix l'explicació en profunditat.
Font: Acupunturachina.net
Ayurveda: la medicina hindú
L'Ayurveda (d'ayus, vida, i veda, coneixement), és una filosofia ancestral, de més de 3000 anys d'antiguitat: la medicina més antiga del món. Aquí s'explica en profunditat.
Font: NetDoctor.es
Hipnosi
Explicació en profunditat de la hipnosi, desmuntant els vells mites i posant l'èmfasi necessari en allò que la ciència dona per provat.
Font: Psicoterapeutas.com
Quiropràctica
Definida com el diagnòstic, tractament i prevenció de les alteracions de l'aparell locomotor i dels efectes que produeixen els desordres i trastorns del sistema nerviós i en la salut en general. Aquesta pàgina ho explica a fons.
Font: Asociación Española de Quiropráctica
Musicoteràpia
Bàsicament és un ús raonable i lògic de la música, utilitzant-la com a prevenció i curació de les malalties físiques i mentals. Aquesta web està dedicada exclusivament a aquesta teràpia.
Font: La musicoterapia.com
Aromateràpia
Enllaç en el que s'explica l'Aromateràpia, que aprofita les propietats dels ols essencials obtinguts de les plantes aromàtiques, per restablir l'equilibri i harmonia del cos i de la ment.
Font: aromasquecuran.es
Cromoteràpia
Aquí s'expliquen els fonaments de l'ús dels colors com a teràpia: la cromoteràpia.
Font: cepvi.com
Fitoteràpia
L'ús de les plantes medicinals amb finalitats curatives és una pràctica que s'ha utilitzat des de temps immemorials i és la base de la farmacologia.
Font: SEFIT

[ Tornar a l'index de la Guia de Salut ]