El Rotary Club Manresa Centre i la Mútua General de Catalunya donen 30 desfibril·ladors a l’Ajuntament de Manresa

Dijous, 9 Abril, 2015 - 12:15

El Rotary Club Manresa Centre i la Mútua General de Catalunya van signar el 8 d'abril la donació de 30 desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a l’Ajuntament de Manresa en una iniciativa conjunta, que té com a objectiu ampliar el nombre de DEA instal·lats actualment a la ciutat.

La Mútua compta amb tradició en capitanejar projectes a Catalunya de cessió de desfibril·ladors i liderar iniciatives d'implicació amb la societat en accions de caràcter solidari. Amb aquesta contribucióa la ciutat de Manresa, la entitat asseguradora i el Rotary posen de manifest la seva voluntat d'ajudar Manresa a ser una ciutat cardio-protegida.

L'acte formal de lliurament dels cinc primers aparells, que s'instal·laran en quatre vehicles de la Policia Local i en el de Protecció Civil, es va fer el mateix dia 8 després que la regidora de Sanitat, Mercè Rosich; el president de Rotary Club Manresa, Joan Carles Palacios; i el director general de la Mútua General de Catalunya, Daniel Redondo, van signar el contracte de donació.

Segons aquest acord, els 25 restants s’aniran entregant a l’Ajuntament al llarg del 2015, afegint-se als existents a la ciutat. A més, el Rotary Club Manresa finançarà també la formació dels als membres del cos de la Policia Local en relació a l’ús dels desfibril·ladors. L’Ajuntament de Manresa, per la seva part, assumirà la instal·lació dels equips i la retolació de la seva ubicació, així com el manteniment dels DEA.

Els DEA són l’eina idònia per donar assistència immediata abans de l'arribada dels serveis d'emergència. En casos de pèrdua de coneixement per mort sobtada cardíaca a la via pública els 10 primers minuts són vitals, i amb un desfibril·lador les possibilitats de supervivència passen del 2% al 20%.